Zorgvuldig traject voor nieuwe werkkleding bij Wolters Europe

Geplaatst in: Klanten, PBM

5 oktober 2021

Wolters Europe is één van die relaties die voor Schipper niet weg te denken is. Al decennia lang zijn wij hun partner voor de technische toelevering. Zo mochten we onlangs het personeel van Wolters in nieuwe bedrijfskleding steken. Bovendien integreerden we het KMS-systeem (kleding managementsysteem), zodat er eenvoudiger, sneller en overzichtelijker kan worden besteld.

Hoogwaardige producten

Bij Wolters worden hoogwaardige EPS, Neopor en EPP producten gemaakt. Zo produceren ze onderdelen voor autobumpers, maar ook isolatieboxen voor de pharma-industrie. Judith Reinerink: “Al onze producten zijn 100% recyclebaar en bestaan voor 98% uit lucht. Daarbij proberen we zoveel mogelijk gerecycled materiaal te gebruiken in onze productie.”

Niet alleen de producten worden zo ‘groen’ mogelijk gemaakt, ook in het productieproces zijn duurzame maatregelen genomen. “Restwarmte wordt hier hergebruikt en het dak ligt vol zonnepanelen. Zo dragen wij ons steentje bij. Hier worden we jaarlijks voor gecertificeerd.”

Gelukkig hebben we korte lijntjes met Schipper.

Judith Reinerink, Wolters Europe

Werkkleding

“Eind 2020 kregen we onze nieuwe werkkleding. Het was wel een uitdagend traject, waarin we veel hebben getest met verschillende merken, soorten en kwaliteiten”, vertelt Judith. Als inkoopster bij Wolters kreeg zij de taak om nieuwe bedrijfskleding te introduceren. “Gelukkig hebben we korte lijntjes met Schipper.”

Veiligheid en comfort

Dennis Regts, PBM-specialist bij Schipper, beet zich vast in dit project. “De uitdaging bij Wolters zat hem voornamelijk in de temperaturen in de productiehallen. De productiemachines geven veel warmte af, maar ook de droogkamers. In die kamers kan het tot wel 60 graden worden. Veiligheid staat voorop, maar het draagcomfort van kleding staat bij deze omstandigheden op een gedeelde eerste plaats.”

Voor iets als werkkleding heb je draagvlak nodig en we wilden het iedereen naar zijn of haar zin maken.

Judith Reinerink, Wolters Europe

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Zorgvuldig traject voor nieuwe werkkleding bij Wolters Europe

Draagvlak

Uiteindelijk werd er een kledingpakket samengesteld die alle behoeften van de medewerkers dekt.  “We hebben ook de OR betrokken in het testproces. Voor iets als werkkleding heb je draagvlak nodig en we wilden het iedereen naar zijn of haar zin maken”, aldus Judith. “Een andere uitdaging was om ook voor de vrouwen op de werkvloer gepaste werkkleding te vinden die veilig en comfortabel zijn, maar ook passen in de lijn van de overige werkkleding. Ik denk dat dit uiteindelijk goed is gelukt.”

Kleuren en herkenning

Dennis Regts vult haar aan. “Ook hebben we de kleding van BHV’ers voorzien van logo’s op de mouwen, zodat ze als hulpverlener makkelijk te herkennen zijn. Daarnaast hebben we voor de voormannen en -vrouwen andere kleuren gekozen, zodat de aanspreekpunten op de werkvloer goed zichtbaar zijn. Bovendien hebben we ook de technische dienst een eigen, herkenbare kleur gegeven. Zo is het ook voor nieuw personeel en bezoekers duidelijk bij wie ze moeten zijn voor vragen.”

Het verbruik is hierdoor inzichtelijk en het bestellen op persoonsniveau is makkelijker, sneller en overzichtelijker.

Dennis Regts, pbm-specialist Schipper Technische Groothandel

KMS-systeem

Om het bestellen makkelijker te maken en om overzicht te houden, introduceerde Dennis Regts het KMS-systeem bij Wolters. “Hierop kan je op persoonsniveau zien welke kleding iemand heeft. Het verbruik is hierdoor inzichtelijk en het bestellen op persoonsniveau is makkelijker, sneller en overzichtelijker.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Zorgvuldig traject voor nieuwe werkkleding bij Wolters Europe

Zie jij jezelf ook lopen in de mooie werkkleding van Wolters? Bekijk dan hier hun vacatures!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!