Werken bij Schipper in Oldenzaal

Geplaatst in: Werken bij Schipper

23 november 2017

Onze collega Bas Andringa verruilde onlangs de vestiging in Almelo voor vestiging Oldenzaal. Als technisch commercieel medewerker is hij bijna twee jaar in dienst. “Ik heb vorige maand mijn vaste contract getekend”, weet hij ons met trots te vertellen.

Werken bij Schipper in Oldenzaal? Bekijk hier de vacature!

Verantwoordelijkheid

“Het grote verschil tussen Oldenzaal en Almelo is dat we in Oldenzaal alles zelf moeten doen. We runnen de vestiging autonoom. Inkoop, verkoop, bezorgen, bestellen en voorraadbeheer, we doen het allemaal zelf”. Dit brengt uitdagingen met zich mee, volgens Bas. “Je krijgt veel vrijheid, maar daarom wordt er ook veel zelfstandigheid van je verwacht. We zijn zelf verantwoordelijk voor onze vestiging”.

Opleiding

Voordat Bas bij Schipper in dienst kwam, werkte hij voor zichzelf als meubelmaker. “Ondertussen zit het aardig goed met mijn technische kennis. In anderhalf jaar tijd heb ik vier cursussen gedaan”. Onder de vlag van de Schipper Academie worden jaarlijks veel opleidingsmogelijkheden aangeboden. “Maar je krijgt er wel alle vrijheid in. Je mag zelf weten of je gebruik maakt van deze opleidingen en er is veel mogelijk”, aldus Bas.

Bas tijdens de Festo cursus van afgelopen jaar. Hier deden niet alleen collega's aan mee, maar ook een aantal medewerkers van klanten.
Bas tijdens de Festo cursus van afgelopen jaar. Hier deden niet alleen collega's aan mee, maar ook een aantal medewerkers van klanten.

Team

Momenteel werken er vier medewerkers op de vestiging in Oldenzaal. Binnenkort komt er een vijfde bij. “We weten wat we aan elkaar hebben. We weten van elkaar wat er speelt, waar we mee bezig zijn. We moeten er hard voor werken, maar er is ook tijd voor ouwehoeren en met zo’n jong team wordt er op vrijdag natuurlijk ook een biertje gedronken!”.

Bas heeft ondertussen al aardig wat van de onderneming gezien en heeft ervaring met verschillende vestigingen en BV’s van de Schipper holding. “Het is een familiebedrijf, de sfeer is overal gemoedelijk. Iedereen is gelijk.”

Op kantoor worden offertes gemaakt. Ook worden er technische zaken uitgezocht voor klanten.
Op kantoor worden offertes gemaakt. Ook worden er technische zaken uitgezocht voor klanten.

De werkdag

Geen werkdag is hetzelfde bij de jongens in Oldenzaal. Dagelijks werken er twee medewerkers op kantoor en twee achter de balie. Op kantoor worden er offertes gemaakt en worden er zaken uitgezocht voor klanten. Achter de balie worden klanten geholpen. “Dit wisselen we eens in de zoveel tijd. Dan gaan we bij elkaar zitten en dan hebben we het erover. Soms wisselen we wat werkzaamheden betreft, maar als alles goed bevalt gaan we door”, vertelt Bas. “Maar door de aanhoudende drukte staat er alweer een vacature open voor een nieuwe collega…”.

Op het moment van de foto kreeg Bas telefoon. De klant gaat voor! ;-)
Op het moment van de foto kreeg Bas telefoon. De klant gaat voor! ;-)

Werken bij Schipper?

Op zoek naar een leuke uitdaging in de techniek? Stuur dan je CV + motivatie naar m.scherpenzeel@schippertechniek.nl, of kijk bij onze vacatures. We zijn altijd op zoek naar goede mensen!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!