Welkom aan boord: Edwin Smelt

Geplaatst in: Nieuws, Onze mensen

10 juli 2023

Schipper is in de afgelopen jaren in een enorm tempo gegroeid. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op en we zijn onze klanten daar dankbaar voor. Als de bezetting in de machinekamer, het dek en de kajuit van het schip groeit, dan moet er op de brug ook opgeschakeld worden. Daarom is Edwin Smelt sinds enkele maanden aan boord als operationeel directeur.

Eerste indruk

“Ik kom hier uit de buurt en ben meer dan dertig jaar werkzaam geweest in de regionaal technische sectoren. Schipper was dus zeker geen onbekende voor mij en ik had een goede indruk van het bedrijf. Ook mijn kinderen hadden door ondermeer social media een positief beeld van Schipper”, vertelt Edwin.

Schipper is nog groter dan ik had verwacht. Ik wist dat Schipper een breed pakket kon leveren om de regionale techniek en industrie te ontzorgen, maar ik had echter geen goed beeld van de schaalgrootte.

Edwin Smelt, operationeel directeur

Persoonlijke aandacht

In die zin waren er dus geen verrassingen voor de kersverse operationeel directeur. “Nu ik hier een tijdje ben, kan ik bevestigen dat dit beeld klopt. Schipper is een actief en sociaal bedrijf. Iedereen is enorm betrokken op elkaar en op de klant. Er heerst een heel prettige, informele sfeer op de werkvloer. Het is een echt familiebedrijf met een platte organisatiestructuur. Het personeel wordt hier oprecht als het grootste kapitaal beschouwd. De directie kent iedereen persoonlijk en weet wat er speelt. De deur staat altijd open. Er is persoonlijke aandacht voor iedereen en dat is geen vanzelfsprekendheid. Dat moet je koesteren als bedrijf.”

Edwin Smelt in onze Kajuit
Edwin Smelt in onze Kajuit

Verrassing

Toch waren er nog veel verrassingen volgens Edwin. “Schipper is nog groter dan ik had verwacht. Ik wist dat Schipper een breed pakket kon leveren om de regionale techniek en industrie te ontzorgen, maar ik had echter geen goed beeld van de schaalgrootte. Hier in Almelo hebben we niet alleen het grote pand langs de N36, maar ook twee bedrijfspanden met compleet ingerichte hallen van STS. Een constructiewerkplaats en een aparte hal voor de verspaning. En dan heeft de groothandel ook nog eens zes vestigingen in de regio. Als klap op de vuurpijl heeft Schipper een eigen uitzendbureau in de vorm van Manschap. De breedte van het aanbod heeft mij zeker wel verrast. Schipper is echt in staat om technische en industriële bedrijven compleet te ontzorgen.”

Dynamiek

Edwin plaatst dit in het verlengde van de bedrijfscultuur. “De medewerkers hebben hier veel technische kennis en als ze kans zien om de klant nóg beter te helpen, dan gaan ze er met z’n allen voor. Op die manier is het aanbod van producten en diensten zo groot geworden. Dit zorgt voor veel dynamiek en uitdaging op de werkvloer, wat natuurlijk ook erg positief is.”

Efficiënte processen zorgen ervoor dat er meer ruimte is om onze relaties aandacht te geven.

Edwin Smelt, operationeel directeur

Ambitie

“Het is mijn ambitie om in dit sterk groeiende bedrijf de structuur goed neer te zetten. Samen gaan we processen optimaliseren en bewaken”, aldus Edwin. “We moeten onze ambities waarmaken door te versterken wat we hebben en wie we zijn.”

Hij is ervan overtuigd dat de klant hier uiteindelijk van profiteert. “Efficiënte processen zorgen ervoor dat er meer ruimte is om onze relaties aandacht te geven. Verdere automatisering moet er ook op die manier aan bijdragen. Het is een misvatting dat automatisering ten koste gaat van het persoonlijk contact. Het creëert juist méér tijd voor de klant. Een andere prioriteit is de nieuwe webshop. Dat is organisatorisch een enorme uitdaging, maar ik ben ervan overtuigd dat we dit snel in de lucht hebben.”

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!