Voorgebakken brood uit Oldenzaal

Geplaatst in: Food, Klanten

11 maart 2024

De kans is groot dat veel lezers van dit blad hun zondagochtend beginnen met een vers afgebakken broodje uit eigen oven. Velen zullen niet weten dat de kans erg groot is dat dit broodje in Oldenzaal is gemaakt. In heel Nederland liggen deze namelijk in de supermarkt. Daar gaan de producten van Pré Pain als zoete broodjes over de toonbank…

Uitdaging voorkomen

Dennis Meijer is Spare Part Manager van de technische dienst bij de Oldenzaalse broodfabriek. “Bij ons is het de uitdaging om uitdagingen te voorkomen. Als alles volgens het onderhoudsplan gaat, loop je als technische dienst nooit tegen problemen aan.”

Dit betekent echter niet dat er ooit sprake is van verveling. “Als producent van voedingsmiddelen wordt hygiëne natuurlijk streng bewaakt. Dat heeft uiteraard invloed op ons werk. Daarbij zijn we constant aan het opleiden. Dit geldt ook voor de operators; hun kennis van de machines is enorm belangrijk. Preventie begint natuurlijk bij de bediening van het machinepark.”

Technische Dienst

Bij Pré Pain werken ze hieraan met ongeveer twintig man. “We werken hier met een mooie club collega’s. Zo hebben we storingsmonteurs die in een 5-ploegensysteem de werkzaamheden verrichten, onderhoudsmonteurs en technisch kantoorpersoneel in de dagdienst. Zij zijn bezig met planning, werkvoorbereiding, inkoop en het optimaliseren van Ultimo, het onderhoudsbeheerssysteem waarmee we werken.”

Nick en Dennis
Nick en Dennis

Preventief

Dennis vervolgt zijn verhaal: “Het is mijn rol om het technische magazijn te optimaliseren, beheren, spare parts in te kopen en om de levertijden van alle onderdelen in kaart te brengen. Wij plannen het onderhoud op basis van die beoogde levertijden. Al het onderhoud doen we preventief; we weten veelal wat de standtijd is van de diverse onderdelen en vervangen alles op tijd. Mochten er tijdens onderhoudswerkzaamheden onverwachte reparaties benodigd zijn, dan nemen we dit mee tijdens het onderhoud en wordt dit geborgd in het onderhoudssysteem. Zo komen we in de toekomst niet voor onverwachte problemen te staan.”
De technische dienst is dus goed georganiseerd. “We doen alles in eigen beheer. We doen zoveel mogelijk met eigen mensen, zo blijft kennis behouden.”

De Schipper-vestiging in Oldenzaal fungeert als een verlengstuk van ons eigen magazijn. We zijn erg tevreden over de samenwerking.”

Dennis Meijer – Pré Pain

Transportbanden

Zelfs de transportbanden onderhouden en vervangen ze zelf in Oldenzaal. “Het gros van de banden kopen we bij Schipper. We maken ze zelf op maat en de montage doen we ook in eigen beheer. De banden waar extra bewerkingen aan zitten, zoals banden met grip of een bandgeleider, worden door Schipper gemaakt en in enkele gevallen ook gemonteerd.”

De enorme bakkerij van Pré Pain in Oldenzaal
De enorme bakkerij van Pré Pain in Oldenzaal

Oude bekende

Dat dit zo soepel verloopt, is geen toeval. Nick Gringhuis, een oude bekende van Schipper, was in zijn vorige baan namelijk specialist op het gebied van transportsystemen. Nu hij werkzaam is als Coördinator Onderhoud bij Pré Pain, kan hij deze kennis en ervaring toepassen in de Oldenzaalse bakkerij. Daarmee is hij van onmisbare waarde in het technische team. 

Samenwerking

Als Spare Part Manager heeft Dennis veel contact met het Schipper team in Oldenzaal. “De Schipper-vestiging in Oldenzaal fungeert als een verlengstuk van ons eigen magazijn. Over het algemeen kunnen ze alles uit voorraad leveren en dat bevalt ons goed. We willen natuurlijk onze eigen voorraden beperken, om voor de hand liggende redenen. We zijn al jaren erg tevreden over de samenwerking.”

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!