VMI bij machinefabriek Almi

Geplaatst in: Klanten, VMI, Voorraadbeheer

6 oktober 2020

De machinefabriek van ALMI is te vinden aan het kanaal in Vriezenveen. Het bevindt zich op een steenworp afstand van ons hoofdkantoor in Almelo. ALMI is een begrip in de regio. Sinds enige tijd beheert Schipper er de voorraad MRO onderdelen. We spreken daarom met Bjorn Kuipers, technisch inkoper bij ALMI.

Eigen producten

Wij produceren al meer dan 35 jaar professionele eigen producten. Deze producten worden gelast op een gerobotiseerde las-cel. Hierdoor krijgt men een kwalitatief hoogwaardig product, waar ALMI ook bekend om staat. De nabewerking wordt gedaan op een volledig geautomatiseerd CNC-freesbank dat 24/7 produceert. Tot slot worden de producten in hun eigen assemblagelijn gemonteerd. Het eindresultaat is een product van constante topkwaliteit”, aldus Kuipers.

Dienstenpakket

Wij hebben jarenlange ervaring met hand- en robotlassen. Door zelfontwikkelde lasmallen kunnen wij kleine series producten, groot tot klein op een snelle en eenvoudige manier produceren”, vertelt Kuipers. “Wij beschikken over uiteenlopende CNC-bewerkingsmachines voor het frezen. Door middel van freesmallen kunnen wij onbemand 24/7 producten frezen.” Hij vervolgt zijn verhaal: “Als één van de eerste in Nederland was ALMI voorzien van een buislaser. Deze techniek wordt toegepast om onderdelen in eigen producten of producten voor klanten te bewerken. Op de afdeling Engineering ontwikkeld wij onze eigen producten en worden er gereedschappen en lasmallen geëngineerd.”

Bjorn Kuipers van ALMI en Kevin Ruiterkamp van Schipper
Bjorn Kuipers van ALMI en Kevin Ruiterkamp van Schipper

VMI

Er worden de nodige MRO parts gebruikt in de machinefabriek. “Je wil niet dat de productie stil komt te liggen doordat er een boutje of moertje niet meer op voorraad is”, aldus Kuipers. “Echter zijn dat laagwaardige onderdelen waar ik me als inkoper niet mee bezig wil houden. Daarvoor hebben wij gewoon een partner nodig. Het liefst doen wij zaken met bedrijven uit de regio, dus viel de keus al snel op Schipper. Ze hebben grote voorraden in de buurt, dus als er iets is, kunnen we snel schakelen. We worden nu grotendeels ontzorgd door onze leverancier.”

Snel schakelen

Schipper-collega Kevin Ruiterkamp is verantwoordelijk voor het magazijn van Almi. Kuipers: “Ik ben erg tevreden over de samenwerking. Kevin komt hier regelmatig en we grijpen nooit mis. En als er iets is, kan er altijd snel worden geschakeld.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel VMI bij machinefabriek Almi

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!