Vijftien ton namaaklagers vernietigd door SKF

Geplaatst in: Lagertechniek, SKF

17 februari 2017

In 2009 startte lagerfabrikant SKF een rechtszaak tegen een Griekse dealer van namaaklagers. De aanleiding hiervan was de inval in een magazijn van een dealer in Griekenland, waar SKF geen zakelijke contacten mee had.

Vernietigd

Er werden een 17.000 lagers in beslag genomen, met een gezamenlijk gewicht van ruim 15 ton. De marktwaarde van deze partij was ongeveer 1.000.000 euro. Inmiddels zijn deze namaaklagers vernietigd door een Griekse metaalverwerker, zodat ze nooit meer op de markt kunnen komen.

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Vijftien ton namaaklagers vernietigd door SKF

Schade door namaak SKF lagers

De verkoop van namaak SKF lagers heeft bij veel bedrijven schade aangericht, met name in de maritieme- en industriële sector. In plaats van een betrouwbaar lager te kopen, kregen zij een namaaklager van onbetrouwbare kwaliteit. In enkele gevallen leidde dit tot tienduizenden euro’s schade.

Wees alert

SKF benadrukt om nooit een SKF product te kopen bij een ongeautoriseerde dealer. SKF verkoopt haar producten alleen via een betrouwbaar dealernetwerk. Worden er SKF lagers aangeboden door een ongeautoriseerde dealer? Schroom dan niet en meld het ons!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!