Verduurzamen in een handomdraai

Geplaatst in: Klanten, Lichttechniek

28 april 2022

Lichtspecialist Patrick Schreurs helpt dagelijks bedrijven in de regio met het verbeteren van verlichting op de werkvloer. Uiteraard speelt duurzaamheid ook een enorme rol. Graag focust hij zich op het laaghangende fruit: toepassingen die met een beperkt budget in een handomdraai te verduurzamen zijn.

Retrofit armatuur

Een retrofit lichtlijnarmatuur is een goed voorbeeld van zo’n quick win. Bij een grote, Twentse producent van composietmaterialen bleek dit een snelle oplossing. Gerben, medewerker technische dienst bij het bedrijf, is enthousiast. “Het MRO-pakket wordt hier verzorgd door Schipper. Toen ik aangaf dat we de verlichting in fases wilden gaan optimaliseren, kwam ik met Patrick in contact. Hij stelde dit retrofit armatuur voor. Hierdoor kan de basislijn en bekabeling blijven hangen en besparen we veel geld.”

Klik en klaar

“Patrick kwam hier eerst met een testopstelling. Het verbaasde mij hoe eenvoudig de montage was. Het is klikken, draaien, klikken en dan zit het nieuwe LED-armatuur erin. We waren snel overtuigd. Niet veel later hadden we een paar complete lichtlijnen vervangen”, aldus de monteur.

Lichtopbrengst

Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle lichtlijnen vervangen worden. Dit bespaart niet alleen energiekosten, maar levert ook nog eens veel meer licht op. “Het verschil is goed te merken. De nieuwe armaturen zorgen voor een veel betere verlichting van onze werkvloer. Dat verschil is enorm.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Verduurzamen in een handomdraai

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!