Uitgelicht: Van Geenen

Geplaatst in: Klanten, Lichttechniek

26 januari 2018

Een tijd geleden leverde Schipper een mooi verlichtingsproject op bij Van Geenen in Rijssen. Het was dus de hoogste tijd om dit familiebedrijf te bezoeken voor het opmaken van de tussenstand.

Overall

We treffen Nico van Geenen aan de kantinetafel. Hij richtte in 1977 het bedrijf op met zijn vader. Hij blijkt niet het type te zijn voor een stropdas en een net pak: hij draagt een overall en is niet bang voor vieze handen.

Pensioen

“Onlangs werd ik 65. Ik zei dat ik wilde stoppen met werken, maar ach, je weet hoe dat gaat…”, vertelt de oprichter van het bedrijf. “Mijn zoon Bart heeft het onlangs overgenomen, maar ik ben hier nog steeds dagelijks te vinden, ik ga niet zomaar met pensioen.”

Daar nemen ze genoegen met niets minder dan het allerbeste.

Nico van Geenen

Het is bijna niet te geloven: dit is geen spiegel, maar RVS plaatmateriaal
Het is bijna niet te geloven: dit is geen spiegel, maar RVS plaatmateriaal

Jacht

Van Geenen bewerkt metalen voor handelaren, tankbouwers, machinebouwers, de offshore, de voedingsmiddelenindustrie en de (super)jachtbouw. “Vooral het laatste segment is erg bijzonder. Wij polijsten RVS delen voor scheepswerven waar ze jachten bouwen. Daar nemen ze genoegen met niets minder dan het allerbeste. Alle delen moeten spiegelglad zijn, dat vraagt om vakwerk.”

Investeren

“Je kunt niet stil blijven zitten, we proberen zoveel mogelijk te automatiseren. We zijn op het moment bezig met het testen van verschillende robots en we schaffen regelmatig nieuwe machines aan.” Ook wat personeel betreft maakt het bedrijf een mooie groei door. “Bij de laatste personeelsreis zaten er 25 collega’s in de bus, het is een mooie groep mensen”, aldus een trotse Nico.

Met name in onze cleanroom is het effect enorm.

Nico van Geenen

Licht

Onder investeren valt ook de verlichting. “We waren ons ervan bewust dat we er iets mee moesten doen, het was op sommige plekken aan de donkere kant. Alle TL-verlichting is nu vervangen met LED-verlichting en dat zorgt voor een veel grotere lichtopbrengst. Met name in onze cleanroom is dit effect enorm.”

Voor de werkplaatsen werd gekozen voor 6500k daglicht, dit zorgt voor een optimale werksituatie. “Ik ben erg tevreden over het project. We kregen een vakkundig lichtplan aangeboden en ook de installatie verliep vlekkeloos. En niet geheel onbelangrijk: we konden de bestaande armaturen blijven gebruiken, waardoor het geheel kon worden gerealiseerd voor een scherpe prijs.”

We kregen een vakkundig lichtplan aangeboden en ook de installatie verliep vlekkeloos.

Nico van Geenen

Samenwerking

Van Geenen werkt regelmatig samen met Hans Van Brussel en Schipper Technisch Serviceburo. Afgelopen jaar leverde deze samenwerking een mooie stapelmachine op. “Deze draait op het moment 24 uur per dag, in drie ploegen. Ik ben er erg tevreden over.” Ook over de samenwerking met de technische groothandel van Schipper is Nico tevreden. “Hans Van Brussel werkt nauw samen met STS en de groothandel. Ze hebben een grote voorraad en je grijpt er niet gauw mis. Ook over de service zijn wij erg te spreken”.

Ze hebben een grote voorraad en je grijpt er niet gauw mis.

Nico van Geenen

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!