Twentse veerkracht bij TVT

Geplaatst in: Klanten, PBM

2 mei 2023

Wie werkt bij Schipper heeft regelmatig het gevoel dat hij of zij in een aflevering van ‘How it’s made’ op Discovery terecht is gekomen. We blijven het zeggen: je staat ervan versteld wat er allemaal in Twente wordt gemaakt. Dat blijft ons verbazen. Technische Veren Twente is geen uitzondering op die regel.

Complexiteit en kwaliteit

TVT is de hightech verenfabriek van Nederland”, stelt Jos Poorthuis, bedrijfsleider bij TVT. “Dat zit vooral in de complexiteit van de producten, als in de aantallen die we kunnen produceren. TVT wordt hierin graag uitgedaagd en probeert voor elk product/bewerking een oplossing te vinden.”

Veren zijn overal

Bij TVT produceren we bladveren en draadveren voor alle mogelijk denkbare toepassingen. Onze producten vind je o.a. terug in CV-ketels, zonnepanelen, wegklapbare trekhaken en nog ontelbaar veel meer verschillende toepassingen”, aldus de bedrijfsleider.

Betrokken

Het ontwikkelen van een bladveer of draadveer is niet altijd eenvoudig. “Wanneer een klant bij ons komt, dan gaan we samen kijken naar de maakbaarheid van een product. Als dit niet haalbaar blijkt, dan wordt er met de klant gekeken naar aanpassingen in het ontwerp. We zijn daarom altijd graag vanaf het allereerste stadium betrokken bij de ontwikkeling van een nieuw product.”

Al het gereedschap voor de productie ontwikkelen en onderhouden we in eigen huis. Doordat we de gereedschappen in eigen beheer produceren, zijn we in staat om een nieuw product in enkele weken op te starten. Daardoor kunnen we snel reageren op de vraag van de klant.

Jos Poorthuis, TVT

PBM-specialist Dennis Regts en Jos Poorthuis van TVT
PBM-specialist Dennis Regts en Jos Poorthuis van TVT

Productie

Voor de productie van elk product wordt de opbouw van productiemachines door TVT zelf op maat gemaakt. “Al het gereedschap voor de productie ontwikkelen en onderhouden we in eigen huis. Doordat we de gereedschappen in eigen beheer produceren, zijn we in staat om een nieuw product in enkele weken op te starten. Daardoor kunnen we snel reageren op de vraag van de klant”, vertelt Jos Poorthuis met gepaste trots. 

Onze medewerkers worden regelmatig bijgeschoold, zodat ze het maximale uit de machines kunnen halen.

Jos Poorthuis, TVT

“Het productieproces vraagt vaak om veel bewerkingen, daardoor wordt het snel complex. Dat vraagt om expertise van onze medewerkers en indien nodig van onze partners. Er worden veelal grote aantallen geproduceerd met strikte toleranties. Dit wordt per x-aantal gecontroleerd en gemonitord tijdens het produceren. En bij calamiteiten moet de machine automatisch stoppen. Dit geeft de mogelijkheid om onbemand en gecontroleerd te kunnen produceren.”

Machinepark

TVT heeft een imposant machinepark. Van draadvonkers en laserbanken tot CNC gestuurde draadwikkelmachines, het bedrijf is van alle mogelijke luxe voorzien. “Bovendien worden onze medewerkers regelmatig bijgeschoold, zodat ze het maximale uit de machines kunnen halen.” 

Ik praat altijd over relatie. Of het nou om klanten gaat, of om leveranciers. Je bent op elkaar aangewezen. Uitdagingen gaan we daarbij niet uit de weg.

Jos Poorthuis, TVT

Lokale partners

TVT doet het liefst zaken met lokale partners. “Ik praat altijd over relatie. Of het nou om klanten gaat, of om leveranciers. Je bent op elkaar aangewezen. Uitdagingen gaan we daarbij niet uit de weg. Ook niet bij acute problemen, of indien de aantallen explosief stijgen. Om dit te bereiken, ben je afhankelijk van de flexibiliteit van een leverancier. Daarom doen we de meeste zaken regionaal. We kennen onze partners goed en we denken met elkaar mee. Zaken doen is daardoor geen éénrichtingsverkeer.” 

TVT is onlangs ook overgestapt op ons kleding managementsysteem (KMS). Nu kunnen ze alles snel bestellen in één of twee muisklikken. Dat werkt voor TVT makkelijker, maar natuurlijk ook voor Schipper.

Dennis Regts, PBM-specialist

Service

Schipper mag zich ook rekenen tot de partners van TVT. “Schipper levert hier eigenlijk het hele pakket. Van bewaken van de kwaliteit van de machines tot de veiligheid van de medewerker, en alles wat daartussen zit”, vertelt Jos.

“Waar nodig starten we automatiseringsprojecten, dit doen we in eigen huis met ondersteuning van locale partners. Op het moment zijn we samen met Schipper en Festo bezig met zo’n traject. De samenwerking is dus heel breed. We hebben goed contact met de medewerkers van Schipper op de vestiging in Oldenzaal. Deze denken goed mee. Van hun kennis en kunde maken we dan ook handig gebruik. Wat dat betreft hebben beide familiebedrijven dezelfde normen en waarden.”

KMS

Dennis Regts is als PBM-specialist bij Schipper ook nauw betrokken bij het bedrijf. “TVT is onlangs ook overgestapt op ons kleding managementsysteem (KMS). Voorheen werd er gewerkt met allerlei Excel-bestanden, waarin maten en kledingstukken van werknemers werden bijgehouden. Nu kunnen ze alles snel bestellen in één of twee muisklikken. Dat werkt voor TVT makkelijker, maar natuurlijk ook voor Schipper.”

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!