Tijhof Autotransportsystemen: benchmark voor kwaliteit

Geplaatst in: Klanten, Voorraadbeheer

10 januari 2023

Bij Schipper staan wij bijna iedere dag versteld van wat er allemaal in onze regio wordt geproduceerd. Vanuit Twente gaan de meest hoogwaardige producten de hele wereld over. Tijhof Autotransportsystemen is hier een prachtig voorbeeld van. “In onze branche herkennen ze een Tijhof autotransporter meteen. De kwaliteit is in één oogopslag zichtbaar. Niet voor niets proberen ze elders in de wereld onze producten na te maken”, vertelt Richard Ravers trots.

Kwaliteit

Enthousiast steekt hij van wal: “Wij bouwen autotransportsystemen in de breedste zin van het woord. Van auto-ambulance tot 9-lader (vrachtwagen met aanhanger), wij kunnen het allemaal. Wij hebben onze eigen producten die voor de klant met verschillende opties te customizen zijn. Daarbij onderscheiden wij ons op het gebied van bouwkwaliteit. Dat zie je bijvoorbeeld ook terug in de restwaarde van onze producten op de occasionmarkt.”

Sociaal bedrijf

Richard is verantwoordelijk voor inkoop en magazijnbeheer. “Maar ik speel ook een bescheiden rol in de werkvoorbereiding. Ik sta in nauw contact met de jongens in de montage.” Een echte spilfunctie, dus. Als ex-marineman is hij gelukkig niet bang voor een beetje uitdaging.

“Ik ben aardig wat gewend, ik heb veel meegemaakt. Ik durf daarom wel te zeggen dat Tijhof de meest sociale, gemoedelijke en laagdrempelige werkgever is waarvoor ik heb gewerkt. De sfeer op de werkvloer is hier heel erg goed. De deur staat bij de directie altijd open, naar iedereen wordt oprecht geluisterd.”

De communicatie is helder en bij Schipper doen ze wat ze zeggen, we kunnen heel eerlijk en direct zijn naar elkaar toe.

Richard Ravers, Tijhof Autotransportsystemen

Een overzicht van één van de werkplaatsen van Tijhof
Een overzicht van één van de werkplaatsen van Tijhof

Meedenken in grote lijnen

Tijhof levert integrale oplossingen voor klanten over de hele wereld. “Wij doen alles in eigen huis, van engineering tot oplevering en alles wat ertussen zit. Iedereen is nauw betrokken bij de ontwikkeling van onze eigen producten. Dat maakt het zo’n mooie uitdaging. Onze monteurs zijn niet de hele dag bezig met tekening lezen, ze worden betrokken in het hele proces. Als monteur bij Tijhof denk je mee in de grote lijnen, zodat we verderop in het productieproces niet tegen problemen aanlopen. Iedereen heeft zo een aandeel in de groei van ons bedrijf.”

Er wordt dan ook flink geïnvesteerd bij Tijhof. “Er wordt hier niet alleen geïnvesteerd in materiaal, maar ook in mensen. Het werk en de ontwikkeling van onze collega’s wordt optimaal gefaciliteerd.”

Schipper houdt hier de KAN/BAN voorraden bij. Daar zijn we erg tevreden over, we grijpen nooit mis. We zijn erg tevreden over deze samenwerking.

Richard Ravers, Tijhof Autotransportsystemen

Eerlijk en direct

Voor het voorraadbeheer van de bevestigingsmiddelen mag Richard rekenen op de service van Schipper. “Schipper houdt hier de KAN/BAN voorraden bij. Dat gaat voornamelijk om bevestigingsmaterialen. Daar zijn we erg tevreden over, we grijpen nooit mis. Ook zijn we onlangs gestart met (elektrisch) gereedschap en het onderhoud hiervan. We zijn erg tevreden over deze samenwerking. De communicatie is helder en bij Schipper doen ze wat ze zeggen, we kunnen heel eerlijk en direct zijn naar elkaar toe.”

Schipper accountmanager Kevin Ruiterkamp en Richard Ravers van Tijhof
Schipper accountmanager Kevin Ruiterkamp en Richard Ravers van Tijhof

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!