Technische ondersteuning bij Brugman in Tubbergen

Geplaatst in: Klanten

12 januari 2022

“Ik ben hier vroeger met vakantiewerk begonnen”, vertelt Hennie Engbers van Brugman Radiatoren. “In 1983 begon ik hier met een reguliere baan in de productie en sindsdien heb ik verschillende functies binnen het bedrijf vervuld. In al die jaren heb ik samengewerkt met Schipper.”

Producten

Bij Brugman in Tubbergen maken ze radiatoren. Jaarlijks rollen er 450.000 exemplaren van de band in de Twentse fabriek. Hennie: “We maken hier verschillende soorten radiatoren. Zo maken we reguliere verwarmingsradiatoren, maar ook flatline radiatoren. Uiteraard zijn er verschillende opties voor aansluitingen en dergelijke, maar over het algemeen gaat het om redelijk standaard producten.”

Voor laswerk, constructies en grote projecten weten we STS wel te vinden. Die hebben hier door de jaren heen veel werk verricht.

Hennie Engbers – Brugman Radiatoren

Verandering

De markt verandert momenteel enorm. In Tubbergen merken ze de gevolgen ervan. “In Nederland zitten er geen radiatoren meer in nieuwbouwwoningen. Hier moeten we het dus alleen hebben van de vervangingsmarkt. Ons land gaat van het gas, maar in Duitsland en Oost-Europa schakelen ze juist over op gas. Daar verwarmen ze momenteel nog veel op kolen en dergelijke.”

Technische dienst

Brugman heeft een eigen technische dienst van zes man. “We krijgen veel vrijheid en werken zelf aan oplossingen. We gebruiken die vrijheid om te experimenteren en we (ver)bouwen zelf machines en toepassingen. Samen zetten we de schouders eronder en met elkaar komen we er altijd uit”, aldus Hennie. “Voor laswerk, constructies en grote projecten weten we STS wel te vinden. Die hebben hier door de jaren heen veel werk verricht.”

Hennie Engbers met accountmanager Kevin Ruiterkamp
Hennie Engbers met accountmanager Kevin Ruiterkamp

Vroeger

Hennie heeft alle uithoeken van het bedrijf gezien. “Ik begon met een baan in de productie. Ik had een MTS-diploma op zak, dus ik wilde mezelf verder ontwikkelen. Niet veel later werd ik operator. Langzaam maar zeker kwamen daar technische verantwoordelijkheden bij. Doordeweeks stond ik aan de machine en in het weekend deed ik onderhoudswerkzaamheden. We moesten vroeger veel werken, maar dat was toen heel gewoon.”

Ik ken geen leverancier die diezelfde service biedt.

Hennie Engbers – Brugman Radiatoren

Van productie naar techniek

De technische verantwoordelijkheden namen op een gegeven moment de overhand. Hennie ging van de productie naar de technische dienst. “Ik werd eerst monteur, daarna projectleider en de laatste twintig jaar ben ik werkzaam als teamleider van de TD. Vanuit deze functie heb ik veel contact met Schipper. Ik zie mezelf niet als inkoper, maar ik ben wel degene die het meeste bestelt.”

Samenwerking en service

In die laatste twintig jaar was er een intensieve samenwerking met Schipper. “Verschillende jongens kwamen hier over de vloer. In het begin waren dat Johan en Antoon Schipper, maar later was dat vooral Clemens Kuiphuis. Nu komt Kevin Ruiterkamp hier wekelijks langs. Al die jaren heeft Schipper mij veel zorgen uit handen genomen. Ik kan nog steeds altijd terugvallen op de mensen bij Schipper. Die technische ondersteuning vind ik erg belangrijk. De relatie is goed en er zijn eigenlijk nooit problemen”, aldus Hennie. “Ik ken geen leverancier die diezelfde service biedt.”

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!