Seine Metaal – Typisch Twents bedrijf

Geplaatst in: Klanten, PBM

6 juli 2022

In Twente wemelt het van de technische MKB bedrijven. Seine Metaal is een opvallend goed voorbeeld van zo’n typische Twentse metaalonderneming. Tijdens een informeel bakkie met Seine Vinke en Gerold Snijders werden er al gauw parallellen getrokken met Schipper. Dat verklaart wellicht waarom we zo goed samenwerken.

Veelzijdig

Seine Metaal is een veelzijdig metaalbedrijf. Daarom weet STS het bedrijf altijd goed te vinden. Seine: “Wij hebben veel ervaring met het vervaardigen van uiteenlopende opdrachten op metaalgebied. Wij zijn gericht op maatwerk, niet op seriewerk. Wij zijn ingericht op het realiseren van specifieke oplossingen voor onze klanten. Naast speciale plaatbewerking en constructiewerkzaamheden onderscheiden wij ons met lasersnijwerk. Op die manier kunnen wij van uiteenlopende materialen objecten in oplage creëeren, of dit nou gaat om RVS, aluminium, staal, natuursteen of kunststof. We hebben zelfs al grafstenen gemaakt op die manier. Daarbij hebben we ook een grote opslag voor plaatmateriaal en dergelijke. Hierdoor kunnen wij snel leveren, ook in geval van spoed.”

Personeel

Seine Vinke wil het goed doen voor het personeel. Een herkenbare visie binnen het MKB en het familiebedrijf. “Het personeel staat bij mij op één. Ik ben directeur, maar ik wil niet dat ze mij zo zien. Ik wil gewoon normaal doen en met mijn collega’s mee kunnen ouwehoeren. We zijn een platte organisatie en de drempel is laag wat dat betreft. Iedereen is gelijk. Ik ben trots op wat we samen hebben neergezet in de afgelopen 25 jaar.” Voor wie zowel Schipper als Seine Metaal kent, hoeven we niet uit te leggen waar we de gelijkenissen zien…

Ik ben directeur, maar ik wil niet dat ze mij zo zien. Ik wil gewoon normaal doen en met mijn collega’s mee kunnen ouwehoeren.

Seine Vinke

Seine Vinkers, Gerold Snijders en PBM-specialist Aäron van Dam
Seine Vinkers, Gerold Snijders en PBM-specialist Aäron van Dam

Overdracht

Seine metaal bestaat in juli 2023 25 jaar. “Dat is een mooi moment om het stokje over te dragen”, aldus de ondernemer. “Gerold is hier al een tijd bedrijfsleider en hij doet het erg goed. Ik denk dat hij beter in staat is om als leidinggevende op te treden binnen onze groeiende onderneming dan ik. Ik heb de laatste jaren niet voor niets een stapje terug gedaan. Gerold wordt directeur en het bedrijf is verkocht aan een investeringsmaatschappij. Die club heeft meerdere technische bedrijven in de regio. Zo worden wij onderdeel van een grote, technische familie.”

Ik vind het belangrijk dat we allemaal representatief zijn voor het bedrijf. Dat is een stukje uitstraling en dat hoort er gewoon bij.

Gerold Snijders

Bedrijfskleding

Gerold Snijders is dan ook de contactpersoon van Aäron van Dam, specialist PBM en werkkleding bij Schipper. Met tevredenheid vertelt hij over de samenwerking. “Schipper levert bij ons een breed kledingpakket. De producten die Aäron ons heeft geadviseerd bevallen gewoon goed en de service die erbij hoort is ook uitstekend. We zijn ook erg blij met de overhemden voor de heren op kantoor. Dat ziet er superstrak uit met het geborduurde bedrijfslogo. Ik vind het belangrijk dat we allemaal representatief zijn voor het bedrijf. Dat is een stukje uitstraling en dat hoort er gewoon bij, daarom levert Schipper ons ook nette werkschoenen. Dat zijn mooie herenschoenen met een stalen neus. Het verschil met een vrijetijdsschoen zie je amper.”

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!