Schipper sponsort succesvol DriveXchange project Windesheim

Geplaatst in: Festo, sponsoring

6 juni 2019

We werden begin dit jaar benaderd door een projectgroep studenten van hogeschool Windesheim uit Zwolle. Zij vroegen ons hen te sponsoren voor een bijzonder, technisch project. De projectgroep is een multidisciplinair team van studenten van opleidingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek, technische bedrijfskunde en mechatronica van Windesheim en Deltion.

Presentatie

Wij vonden dit een mooi initiatief, dus we besloten hierop in te gaan. Op vrijdagochtend 15 maart kwamen de heren daarom een presentatie geven over hun project. Het project hield in dat ze een SUMO Robot moeten ontwerpen, realiseren en testen. De SUMO Robot moet een andere robot (die door andere studenten is gebouwd) uit de ring drukken of omgooien in een wedstrijd. Dit moet de robot compleet geautomatiseerd doen, dus zonder afstandsbediening. Na hun presentatie volgde een spontane rondleiding langs onze bedrijven in Almelo.

Ontwikkeling

Vlak na de presentatie begonnen de studenten met hun ontwikkelingstraject. Schipper sponsorde technische componenten, met name onderdelen van Festo. Uiteraard voorzagen wij de jonge techneuten ook van vakkundig advies.

Onze Festo-specialist Jos Hobert helpt de studenten met een stukje pneumatiek
Onze Festo-specialist Jos Hobert helpt de studenten met een stukje pneumatiek

Up to date

Tijdens het project hielden de studenten ons op de hoogte met de nodige nieuwsbrieven, foto’s en video’s. Ondanks het feit dat dit project vrijwel al hun tijd opslurpte, namen ze toch de moeite om ons mee te nemen in het project. Dat vonden we natuurlijk fantastisch om te zien!

De ontwikkeling van de robot

Fantastische prestatie

Uiteindelijk was 3 juni de grote dag. De strijd barstte los in Zwolle. De robot-creaties van ruim 40 teams namen het tegen elkaar op. ‘Ons’ team wist uiteindelijk de halve finale te bereiken. Deze hebben ze helaas verloren. De strijd om de derde plek bleek uiteindelijk ook een verloren strijd. We zijn dus vierde geworden en gezien het grote aantal deelnemers, is dat een fantastische prestatie!

Uiteindelijk zijn we vierde geworden! Trots!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!