Schipper Industriële Automatisering

Geplaatst in: Elektromotoren, Industriële Automatisering

4 oktober 2017

Sinds kort heeft Schipper een eigen afdeling voor industriële automatisering. Natuurlijk leverden we altijd al elektrotechnische componenten, maar nu kunnen wij ook de volledige service leveren. Dit project voor een metaalbewerkingsbedrijf uit Hardenberg is daar een mooi voorbeeld van.

Hydro-units

Sander Plaggenmarsch, specialist industriële automatisering bij Schipper, vertelt: “Onze klant had een aantal hydro-units gekocht. Hiervoor moesten besturingskasten worden gemaakt en daar werden wij voor ingeschakeld. We hebben kastjes gemaakt die mooi op de units passen. Deze moesten de motor en een hydraulische klep aansturen, en een vol/leeg-melding kunnen maken van het oliepeil.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Schipper Industriële Automatisering

Besturingskasten

De besturingskasten werden in onze werkplaats in Hardenberg gebouwd, vervolgens werden ze bij de klant op locatie aan de units gebouwd. “Bij de klant zorgden we ervoor dat dit allemaal werkte in combinatie met de persen die ze hadden”, vertelt Sander. “In een pers komt een werkstuk te liggen die door een robot wordt aangevoerd. Vervolgens wordt dit werkstuk door hydraulische- en pneumatische cilinders geklemd, waardoor het werkstuk bewerkt kan worden. Als de bewerkingen zijn gedaan, dan pakt de robot het werkstuk er weer af en wordt het volgende stuk geplaatst.”

Van 230- naar 24 Volt

Schipper zorgde ervoor dat de persen allemaal van 24V sensoren, pneumatische- en hydraulische kleppen werden voorzien, in plaats van 230 volt.

Sander: “Je hebt twee sensoren die het werkstuk detecteren. Zodra deze bediend worden komt de pomp op druk. Er is één sensor waar de robot voor moet staan als deze het product heeft neergelegd. Als deze is bediend, dan worden de cilinders bediend en wordt het werkstuk bewerkt. Dit is door middel van een tijdfunctie gerealiseerd die in het Siemens LOGO-systeem staat. Eerst de ene cilinder in, dan de andere. Ook wordt het weer teruggestuurd.”

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!