Schipper Academie: informatie avond lichttechniek, noodverlichting en bekabeling

Geplaatst in: Elektro, Lichttechniek, Schipper Academie

26 januari 2017

Wij van Schipper vinden dat je als groothandel waarde moet toevoegen in de steeds korter wordende toeleveringsketen. Één van die toegevoegde waardes is het in huis hebben van kennis. Naast het hebben van een grote voorraad, snel kunnen leveren en 24/7 bereikbaar zijn, kun je met name door parate kennis de klant ontlasten in zijn dagelijkse werk.

Hoe toon je aan dat je kennis in huis hebt? Door het te delen! Vanuit deze gedachte hebben wij de Schipper Academie in het leven geroepen. Onder de vlag van de Schipper Academie worden niet alleen onze eigen werknemers opgeleid en bijgespijkerd; wij bieden ook regelmatig informatie avonden aan voor onze klanten. Woensdagavond 25 januari vond onze informatie avond over noodverlichting, lichttechniek en bekabeling plaats. Uiteraard begon de avond met een lekker buffetje.

Twentse gezelligheid tijdens het buffet vooraf
Twentse gezelligheid tijdens het buffet vooraf

Noodverlichting

Voor een presentatie over noodverlichting hadden wij Hans van Horck van Ecolight uitgenodigd. Van Horck is een absolute specialist als het aankomt op noodverlichting. Hij lichtte verschillende normen en regels toe, zoals het bouwbeslag en een handvol NEN-normen.

Bij veel bedrijven zijn de noodverlichting en vluchtroute aanduiding niet in orden. In het geval van een calamiteit kan dit leiden tot paniek en verwarring, met alle gevolgen van dien. Bovendien levert dit problemen op met verzekeringen.

Lichttechniek

Arno van Houten van Osram kwam een presentatie geven over licht in de breedste zin van het woord. Hij legde daarbij de nadruk op energiebesparing, dynamisch licht en de grootste ontwikkeling voor de komende jaren: human centric lighting. Hij besprak deze onderwerpen aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden. Zo kun je soms met een eenvoudige sensor al heel veel energie besparen. Bovendien leerde hij onze klanten hoe je kritisch moet kijken naar de specificaties van een armatuur.

Bekabeling

Na de koffie startte Jurre Gerritsen van Helu Kabel zijn presentatie over kabels. Hij toonde de verschillende mogelijkheden en kwam met interessante feiten. Hij gaf tips over hoe je de juiste kabel moet kiezen voor je toepassing. Ook beschreef hij een interessante trent in de kabelmarkt: de opkomst van aluminiumkabels als vervanging voor koper. De koperprijs schommelt extreem en koper is relatief zwaar. Aluminium is stabieler qua prijs en is net zo flexibel als koper, maar dan veel lichter. Om deze redenen is er tegenwoordig ook voornamelijk aluminium kabel te vinden onder de motorkap van moderne Audi’s.

Presentaties

Mocht je de presentaties na gisteren opnieuw willen inzien, dan zijn deze hieronder te vinden (wordt verder aangevuld).

Download: Presentatie Hans van Horck (Ecolight) over noodverlichting

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!