RVS productlijn van Festo

Geplaatst in: Festo, Food

23 september 2019

In sommige industrieën worden zwaardere eisen gesteld aan pneumatische componenten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de foodsector. Daar worden componenten blootgesteld aan zware omstandigheden.

Speciale productlijn

Denk hierbij aan hoge temperaturen, vocht, zuur, zout en agressieve reinigingsmiddelen. Hiervoor heeft Festo een speciale productlijn ontwikkeld. Deze producten met RVS componenten en andere hoogwaardige materialen zijn opgewassen tegen de zwaarste omstandigheden.

Festo CRDSNU-cilinder met koppelingen en slangen
Festo CRDSNU-cilinder met koppelingen en slangen

Cilinders, slangen en koppelingen

Voor de toepassing in dergelijke omgevingen heeft Festo speciale cilinders, slangen en koppelingen ontwikkeld. De CRDSNU roestvrijstalen rondcilinder is hiervan een goed voorbeeld.

De CRDSNU blinkt uit in applicaties waaraan strenge eisen worden gesteld of waarin zware omgevingscondities gelden zoals bijvoorbeeld agressieve reiniging. Dankzij de diverse beschikbare opties, biedt de CRDSNU altijd een geschikte oplossing.

Voordelen

  • Optimale reiniging. Glad oppervlak voor optimale hygiëne en reiniging.
  • Hoge corrosie bestendigheid. Alle oppervlaktes gemaakt van roestvrijstaal.
  • Configureerbare variant. Opties voor specifieke toepassingen zoals drooglooppakking A3.
  • Geschikt voor voedingsmiddelenindustrie NSF H1 vet. FDA goedgekeurde afdichtingen beschikbaar.
  • Zelfinstellende demping PPS. Optimale pneumatische demping zonder instelschroef.

 

Download: Overzicht CRDSNU cilinder

Keuzehandleiding slangen en koppelingen

Het portfolio van Festo heeft vele koppelingen, maar welke is het beste om te kiezen in uw applicatie? Ontdek hier de verschillen tussen de meest geschikte producten voor de food- en packagingsector.

Download: Keuzehandleiding slangen en koppelingen

Vragen?

Heb je vragen over deze productlijn? Of heb je hulp nodig bij het selecteren van de juiste componenten? Onze Festo specialisten staan voor je klaar! Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!