‘Rouwdouwen’ bij Rouweler

Geplaatst in: Klanten

5 april 2018

“Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar dit is na het voorjaar allemaal weg!”, vertelt Frank Bakker terwijl hij naar de voorraad sierbestrating wijst. Een kleine hectare asfalt is volgepakt met stapels tuintegels die voldoen aan de laatste trends en kwaliteitseisen. Bij Rouweler Beton (Tuinvisie) zijn ze klaar voor het nieuwe tuinseizoen.

Marine

We spreken met Frank Bakker, hij is werkvoorbereider voor de productie en de technische dienst. Hij werkt al ruim 7 jaar bij Rouweler. “Het was wel even wennen om een vaste standplaats te hebben. Voordat ik bij Rouweler terecht kwam, zat ik in de wegenbouw. Tijdens dat werk ging ik het hele land door en zat ik iedere week ergens anders. Daarvoor zat ik in militaire dienst. Van mijn vijf jaar bij de Koninklijke Marine ben ik ongeveer 3,5 jaar uitgezonden geweest. Ik heb veel van de wereld mogen zien.”

Trends

Die militaire discipline lijkt goed van pas te komen in deze drukke periode. Bij Rouweler hebben ze de afgelopen maanden op volle kracht geproduceerd om een buffer op te bouwen voor het voorjaar. Natuurlijk spelen trends een grote rol. “Gelukkig kunnen wij snel schakelen. Binnen een paar uur is een productielijn klaar voor een nieuwe tegel. Een aantal jaar geleden waren grote, donker gekleurde tegels hip. Nu is dat weer anders. Daar moet je als bedrijf bovenop zitten.”

Gelukkig kunnen wij snel schakelen. Binnen een paar uur is een productielijn klaar voor een nieuwe tegel.

Frank Bakker, Rouweler Beton

Frank verkende de wereld in militaire dienst, doorkruiste het land als wegenbouwer en vond uiteindelijk zijn plek bij Rouweler Beton
Frank verkende de wereld in militaire dienst, doorkruiste het land als wegenbouwer en vond uiteindelijk zijn plek bij Rouweler Beton

Rouwdouwen

Net als bij alle andere productiebedrijven is het de uitdaging om de boel draaiende te houden. Rouweler maakt hoogwaardige bestratingsproducten. “De productie van sierbestrating is een intensief proces. Het is eigenlijk gewoon rouwdouwen. Vooral de draaiende delen en de aandrijftoepassingen hebben het zwaar te verduren. Dat houden we dan ook goed in de gaten”, vertelt Frank. “We zijn nauwkeurig met het smeren van deze delen, dat is belangrijk voor de standtijd en betrouwbaarheid ervan. Sinds een half jaar zijn we overgestapt op de smeermiddelen van Eurol. Uit de testen van hun mobiele laboratorium bleek op voorhand al dat er winst te behalen viel. Dat blijkt nu ook in de praktijk, deze smeermiddelen zorgen voor een nét iets langere standtijd en we hoeven minder te smeren.”

Snel

Natuurlijk gaat het wel eens mis. Dat is pure overmacht, dat weet iedere medewerker van een technische dienst. “En daarom koop ik in bij Schipper. Jullie hebben een grote voorraad en daardoor heb ik alles snel in huis, zeker in geval van nood. Dat is voor mij erg belangrijk.”

Jullie hebben een grote voorraad en daardoor heb ik alles snel in huis, zeker in geval van nood.

Frank Bakker, Rouweler Beton

Generalist

De meeste TD’ers zullen zich erin herkennen: in de technische dienst van een productiebedrijf ben je een generalist, een alleskunner. Je kunt echter niet álles weten, zo bekent ook Frank. “Je moet soms onderdelen vervangen waarvan je geen idee hebt waar ze vandaan komen. Dan ontbreekt er een typeplaatje, of is het door slijtage niet meer leesbaar of meetbaar. In die gevallen kan ik terugvallen op Schipper. Ik stuur dan gewoon een foto via Whatsapp met de bijbehorende maten. Kevin (binnendienst Schipper) zoekt het dan voor mij uit. Dat is echt ontzettend handig.”

Je moet soms onderdelen vervangen waarvan je geen idee hebt waar ze vandaan komen. In die gevallen kan ik terugvallen op Schipper.

Frank Bakker, Rouweler Beton

De donkere wolken ontkennen dat het voorjaar is begonnen. Rouweler is echter klaar voor het nieuwe tuinseizoen!
De donkere wolken ontkennen dat het voorjaar is begonnen. Rouweler is echter klaar voor het nieuwe tuinseizoen!

Extra handen

Voor extra handen op de werkvloer schakelt Frank Manschap in. “Op dit moment zijn hier tien flexwerkers aan het werk via Manschap. Onlangs hebben we een aantal Manschappers in vaste dienst genomen. Ik ben erg tevreden over hun diensten, Mathilde (accountmanager Manschap) staat altijd voor ons klaar.”

Ik ben erg tevreden over hun diensten, Mathilde staat altijd voor ons klaar.

Frank Bakker, Rouweler Beton

Inmiddels een bekend gezicht in de regio: de verpakte pallets met sierbestrating van Tuinvisie
Inmiddels een bekend gezicht in de regio: de verpakte pallets met sierbestrating van Tuinvisie

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!