Recyclen van PBM’s

Geplaatst in: PBM

18 oktober 2023

Schipper is de samenwerking aangegaan met GAIA. GAIA staat voor circulaire duurzame systemen en concepten en daarmee voor de toekomstige borging van onze grondstoffen! In al onze showrooms zal een Resource Box komen te staan, waarin versleten werkkleding, werkschoenen en PBM’s gedeponeerd kunnen worden. Dit zal vervolgens worden gerecycled.

CIRCULAIRE ECONOMIE

Een economie waarin geen grondstoffen verloren gaan en geen afval ontstaat. Een circulaire economie, waarin producten dusdanig worden ontworpen dat grondstoffen of componenten beschikbaar blijven voor een volgende gebruiksfase, zónder schadelijke effecten naar mens en milieu. Een economie waarin waarde en kwaliteit van grondstoffen behouden blijven.

GEWOON SAMEN DOEN

Dit is ons credo. GAIA maakt de circulaire economie waar in de praktijk. Ontdekken, ontwikkelen, operationaliseren. GAIA zorgt voor de retourlogistiek en de

recycling van de producten. Het gaat hierbij om nieuw ontwikkelde, circulaire, maar ook bestaande, niet-circulaire producten. Bij deze laatste categorie letten we erop dat ze voldoen aan kwaliteitscriteria om weer in een volgende gebruiksfase te kunnen worden ingezet.

Op deze manier maken wij de transitie naar een circulaire economie, stap voor stap.

NIEUWE GRONDSTOFFEN

Zo doen we dat ook met:

  • werkkleding
  • veiligheidsschoenen
  • persoonlijke beschermingsmiddelen
  • kantoorartikelen
  • gereedschappen

 

GAIA sorteert, ontmantelt en maakt zoveel als mogelijk weer nieuwe grondstoffen of producten. Met circulaire producten voor 100%, met niet-circulaire producten voor ruim 80%.

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Recyclen van PBM’s

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!