Ontzorgen in de bouw

Geplaatst in: Klanten, PBM

10 oktober 2023

Bouwen is ook techniek. Daarbij moet techniek en industrie ook gehuisvest worden. En hoewel deze sector haar eigen uitdagingen kent, kwalificeert dit artikel zich om bovenstaande redenen voor publicatie op ons platform. We spreken met Nick Bloeme, mede-eigenaar van projectafbouwbedrijf Bloeme Maneschijn.

Totaalpakket

“Onze klant hoeft alleen ‘ja’ of ‘nee’ te zeggen, wij zorgen voor de voordracht van hapklare oplossingen”, zegt de bouwondernemer met een knipoog. “Wij leveren het totaalpakket in de projectafbouw. Het is ons doel om een klant compleet en volledig te ontzorgen, zodat deze zich op haar eigen werkzaamheden kan focussen.”

Gepokt en gemazeld

Twee jaar geleden stapte hij in het bedrijf waar hij nu voor de helft eigenaar van is. Bloeme (33) is ondanks zijn jonge leeftijd gepokt en gemazeld in de bouwsector. “Ik ben als vakantiewerker op de bouwplaats begonnen. Ik werd vervolgens tekenaar/werkvoorbereider en later projectleider in de woningbouw. Daarna was ik werkzaam als projectleider bij een bureau voor bouwmanagement. Toen de kans zich voordeed om in dit bedrijf te stappen, heb ik die met beide handen aangegrepen.”

Voor Ronnie Degen hebben wij een compleet studiocomplex gebouwd in een bestaande hal. Afgelopen zomer konden we al ons personeel en onze relaties meenemen als VIP naar de Zwarte Cross, dat was een prachtig snoepreisje!

Schipper verzorgt het complete pakket PBM en werkkleding bij Bloeme Maneschijn
Schipper verzorgt het complete pakket PBM en werkkleding bij Bloeme Maneschijn

Afbouw

Je zou dus kunnen zeggen dat Bloeme weet wat bouwen is. En dat weet zijn bedrijf natuurlijk ook. “Bloeme Maneschijn is van origine een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de ‘droge’ afbouw. Dit betekent gipswanden, systeemplafonds, glaswanden, en ga zo maar door. Inmiddels leveren we het totale plaatje. Vanaf de ruwe bouw kunnen wij alles voor onze klanten realiseren. In het geval van een bestaand pand kunnen wij het complete inbouwpakket demonteren en opnieuw opbouwen. Vloeren, tegels, aftimmeren, meubels, wanden, echt alles. We leveren dit totaalpakket alleen voor de zakelijke markt.”

Zwarte Cross

Bloeme Maneschijn mag onder andere BMN Bouwmaterialen en Raab Karcher tot hun vaste klanten rekenen. “Voor deze partijen doen we eigenlijk alle kantoorverbouwingen en dergelijke zaken. Ook calamiteiten, zoals bijvoorbeeld een valhek dat niet goed sluit, lossen wij voor hen op.”

Schipper doet eigenlijk hetzelfde als wij: de klant totaal ontzorgen. Ze leveren voor onze medewerkers het totaalpakket. Zelfs het nieuwe logo en de huisstijl werd door hun marketingafdeling gemaakt.

Daarnaast hebben ze ook werk geleverd voor bekendere Nederlanders. “Voor Snelle en Ronnie Degen hebben wij mooie projecten gedaan. Zo hebben wij voor Ronnie Degen (mede-oprichter Zwarte Cross, red.) een compleet studiocomplex gebouwd in een bestaande hal. Dat was echt een mooie klus. Ook hier hebben we het totaalpakket geleverd. Afgelopen zomer konden we al ons personeel en onze relaties meenemen als VIP naar de Zwarte Cross, dat was een prachtig snoepreisje!”

Glaswanden op maat zijn één van de specialiteiten van het huis bij Bloeme Maneschijn
Glaswanden op maat zijn één van de specialiteiten van het huis bij Bloeme Maneschijn

Werkkleding

Sinds een kleine twee jaar doet Bloeme Maneschijn zaken met Schipper. “Johan Schipper kende ik vanuit mijn vorige baan. Ik hoorde ook veel positieve verhalen over Schipper. Toen ik voor ons bedrijf werkkleding moest aanschaffen, wist ik hen snel te vinden.”

Het hele pakket wordt nu door Schipper geleverd. “Schipper doet eigenlijk hetzelfde als wij: de klant totaal ontzorgen. Ze leveren voor onze medewerkers het totaalpakket. Zelfs het nieuwe logo en de huisstijl werd door hun marketingafdeling gemaakt. Alleen de onderbroek moeten onze jongens zelf regelen, de rest wordt door Schipper gedaan, haha!”

Onlangs was Dennis Regts nog bij ons op een projectlocatie om otoplastieken aan te meten. Die bevallen ons ontzettend goed!

Persoonlijke voorkeur

Productspecialist Dennis Regts stelde zorgvuldig een pakket samen voor het bouwbedrijf. “Werkkleding en werkschoenen worden afgestemd met de werknemers. Maten, pasvormen en persoonlijke voorkeur worden hierin meegenomen. Onlangs was Dennis Regts nog bij ons op een projectlocatie om otoplastieken aan te meten. Die bevallen ons ontzettend goed!”, aldus de tevreden bouwondernemer.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!