No-nonsense bij Holterman

Geplaatst in: Eurol, Klanten

1 december 2017

Theo Winter is een bekend gezicht voor onze onderneming. Hij is werkzaam voor Holterman Wapeningsstaal in Markelo, wat net als Schipper een echt familiebedrijf is. “Er zit ook veel familie binnen het bedrijf”, vertelt Theo lachend. “Mijn broer en zwager werken hier ook!”.

Trekkers en vrachtwagenonderdelen

Theo Winter is een veelzijdige techneut. Dit komt door zijn ervaring. In zijn carrière heeft hij aan traktoren gesleuteld bij een tractorenhandel. Ook is hij werkzaam geweest in de transportsector, waar hij aan vrachtwagens sleutelde. “Die ervaring heb ik bijvoorbeeld gebruikt bij het ontwikkelen van de haspels van het staaldraad. De originele haspels van de fabrikant gingen steeds stuk, dus heb ik zelf met wat aangepaste vrachtwagenonderdelen nieuwe haspels ontwikkeld. Deze draaien nog steeds!”, aldus een trotse Theo. “De fabrikant van de originele haspels toonde al interesse…”.

De inmiddels beruchte haspels van Theo. Ze houden het langer vol dan die van de fabrikant!
De inmiddels beruchte haspels van Theo. Ze houden het langer vol dan die van de fabrikant!

Hoogwerkers

Het sleutelen zit hem in de genen. In zijn vrije tijd is hij er ook mee bezig. “In mijn werk had ik vaak met hoogwerkers te maken. Daar werkte ik mee en sleutelde ik aan. Ik vond dat mooi spul, dus heb ik er een keer één zelf gekocht. Ik heb er nu drie, die ik verhuur onder mijn bedrijfje Thewi-tech. Zo blijf je bezig!”.

Zodra er tijd over is, ga ik zelf sleutelen. Ik zoek altijd de uitdaging in het verbeteren van bestaande machines.

Theo Winter – Holterman Wapeningsstaal

R&D

“Ik werk hier om de boel draaiende te houden met de technische dienst. Maar zodra er tijd over is, ga ik zelf sleutelen. Ik zoek altijd de uitdaging in het verbeteren van bestaande machines”. Tijdens zijn verbeterprojecten onderhoudt hij nauw contact met de leverancier van de machines. “Ik doe soms eigenlijk een soort van R&D-werkzaamheden voor hen. Dat is leuk om te doen, je hebt elkaar nodig, dus je helpt elkaar”.

De lagers in de draaiende delen van de richtmachines hebben het zwaar te voortduren. Met het speciale vet met Syngis Technology van Eurol houden ze het langer vol.
De lagers in de draaiende delen van de richtmachines hebben het zwaar te voortduren. Met het speciale vet met Syngis Technology van Eurol houden ze het langer vol.

Eurol

In de afgelopen jaren had te technische dienst van Holterman te maken met veel lageruitval in de richtmachines van het wapeningsstaal. Theo: “Ik heb verschillende smeervetten gebruikt, ook van de grote merken. Het resulteerde echter niet in een acceptabele standtijd”. Dit probleem werd voorgelegd aan Schipper. In samenwerking met Eurol werd het juiste vet gevonden. Lageruitval is nooit te voorkomen, maar de situatie is enorm verbeterd. “Het gaat om een zware toepassing, met constante belasting. Die richtmachines draaien 24/7. Ik heb natuurlijk nog steeds te maken met onvermijdelijke lageruitval, maar het is veel beter dan het ooit was. Ik heb er nu minder werk mee en de machine staat daardoor minder vaak stil”. Dat Theo tevreden is over de producten met Syngis Technology van Eurol, blijkt. “Ik gebruik nu ook andere smeermiddelen en hydrauliekolie van Eurol.”

Samenwerking

Theo werkt al jaren lang samen met Schipper om de technische dienst van Holterman optimaal te laten draaien. “Ik vind Schipper een mooi bedrijf, het lijkt mij een mooie onderneming om voor te werken. Erg sociaal en no-nonsense, daar houd ik van. Jullie service is goed en jullie reageren snel. Ik geef jullie een dikke 7,5!”.

Smeringsproblemen?

Heb jij ook te maken met lageruitval of andere problemen die (mogelijk) het gevolg zijn van verkeerde smering? Laat het ons weten, we helpen je graag. We zoeken het graag voor je uit. Neem voor meer informatie of een consult contact op met c.kuiphuis@schippertechniek.nl!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!