Nieuwe SKF productlijn voor foodindustrie

Geplaatst in: Food, Lagertechniek, SKF

5 februari 2019

De voedingsindustrie zorgt voor de nodige uitdaging als het gaat om de combinatie van techniek en hygiëne. SKF introduceert daarom een nieuwe lijn van lagers en lagerhuizen voor de levensmiddelenindustrie.

De engineers van SKF zijn hiervoor terug gegaan naar de tekentafel en begonnen met een wit canvas. De oppervlakten van alle onderdelen zijn glad. Bovendien zijn de onderdelen zodanig vormgegeven, dat er voor vuil geen mogelijkheid is om zich aan de producten te hechten. Uiteraard zijn de blauwe SKF producten bestand tegen corrosie.

In de voedingsindustrie wordt met hoge regelmaat intensief gereinigd. Hier zijn alle producten uit de nieuwe productlijn tegen opgewassen. Het smeermiddel kan niet zomaar uit het lager gespoeld worden.

Sealing

De lagers en lagerhuizen kunnen worden geleverd als open variant, of compleet gesloten met seal. Hiervoor heeft SKF een gepatenteerd sealing-systeem ontwikkeld die voedselveiligheid garandeert. Dit is zowel het geval bij de lagers, als de lagerhuizen uit de blauwe serie.

De lagers worden gesmeerd geleverd en hoeven tijdens hun levensduur niet bijgesmeerd te worden. Dit komt de hygiëne ten goede. Het gebruikte smeermiddel heeft een NSF H1 approval, is allergeenvrij en Halal & Kosher gecertificeerd.

De nieuwe reeks producten van SKF:

  • reduceert risico’s voor voedselveiligheid
  • verlengt de mogelijke standtijd
  • vermindert onderhoudskosten

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!