Nieuwe Eurol smeermiddelen voor extreme temperaturen

Geplaatst in: Eurol, smeren & reinigen

8 maart 2017

De Eurol Specialty productlijn is uitgebreid met twee nieuwe synthetische smeermiddelen: de Eurol Grease HY2/102 FD HT en de Eurol Chain Lube S-HT 220 FD. Beide producten zijn in nauwe samenwerking met klanten ontwikkeld.

De Eurol Grease HY2/102 FD HT is een hybride smeervet voor het smeren van lagers en andere smeerpunten bij bedrijfstemperaturen van maximaal 240°C tot piektemperaturen van 270°C. De Eurol Chain Lube S-HT 220 FD is een kettingolie voor het smeren van ovenkettingen werkend bij een temperatuur van maximaal 260°C.

De Eurol Grease HY2/102 FD HT is een hybride smeervet voor het smeren van lagers en andere smeerpunten bij bedrijfstemperaturen van maximaal 240°C tot piektemperaturen van 270°C. (foto: Eurol)
De Eurol Grease HY2/102 FD HT is een hybride smeervet voor het smeren van lagers en andere smeerpunten bij bedrijfstemperaturen van maximaal 240°C tot piektemperaturen van 270°C. (foto: Eurol)

InS H1 gecertificeerd

Beide producten zijn ontwikkeld voor extreme productieomstandigheden, bevatten de Eurol Syngis-Technologie en speciaal geselecteerde basisoliën om tijdens gebruik verdamping en verlakking tegen te gaan. Deze producten zijn InS H1 gecertificeerd, waardoor ze ook geschikt zijn voor de voedingsmiddelenindustrie. De producten zijn uitgebreid in de praktijk getest en voldoen ook aan de bedrijfskundige eisen van Eurol Specialty Lubricants, namelijk het realiseren van bewezen besparingen in tijd en geld.

Toenemende vraag binnen de industrie

Een jaar na de introductie van Specialty Lubricants kijkt Eurol directeur Martijn Pfeiffer terug op een bewogen, maar succesvol jaar: “Met onze oplossing spelen we in op een toenemende vraag binnen de industrie, maar ook in andere segmenten zoals truck, agri en scheepvaart. Smering is steeds meer een specialisme, waar de nodige kennis en ervaring vereist is. Wij voorzien met onze maatwerkoplossingen voor uiteenlopende smeertechnische vraagstukken in een duidelijke behoefte. Dit doen we met de eigen Syngis-technologie, een complete lijn hoogwaardige smeermiddelen en een team met ontwikkelaars, engineers, adviseurs en een technische support desk. We gaan zelfs zo ver dat we, mocht dit nodig zijn, samen met de eindgebruiker of OEM een nieuw smeermiddel ontwikkelen. Dit is een verregaande vorm van co-creatie waarmee we ons duidelijk onderscheiden.”

Bron: at-aandrijftechniek.nl

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!