Nieuw, maar bekend gezicht: Harold Stavast

Geplaatst in: Nieuws

9 februari 2021

Per 1 januari fuseerden Henk Elzing Techniek (HET) in Coevorden met Schipper. Henk en Harko Elzing zijn bekende gezichten in de Drentse techniek en industrie. Met Harold Stavast mogen we nóg zo’n oude bekende aan het sterrenensemble toevoegen.

Van alle markten thuis

Harold gaat namelijk al een tijdje mee. Zijn hele werkzame leven draait om techniek. Nadat hij de MTS afrondde, ging hij aan de slag bij een metaalverwerker die elementen voor de bouw produceerde. Hij werkte daar mee in de montage. Daarna ging hij aan de slag bij een bedrijf dat gespecialiseerd was in hydrauliek. “Daar maakten we haakarmsystemen en portaalarmen, dat zijn interessante systemen”, aldus Harold.

In de avonduren haalde hij zijn HBO papiertje voor logistiek en inkoop. “Ik heb in de avonduren mijn kennis aardig bijgespijkerd. Ook heb ik nog wat lasdiploma’s gehaald en bovendien heb ik bijna alle rijbewijzen!” Harold is dus van alle markten thuis en daar zijn we bij Schipper erg blij mee.

Harold Stavast op de werkvloer van Schipper in Coevorden
Harold Stavast op de werkvloer van Schipper in Coevorden

Overname

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de bevestigingsmiddelen en automotive, kwam hij terecht bij een grote technische groothandel. Deze partij nam Molenberg in Hoogeveen over. “Molenberg was een gevestigde naam in die regio. Dat bedrijf was gespecialiseerd in aandrijftechniek. Samen met twee collega’s gingen wij aan de slag om die vestiging op te zetten en uit te breiden. Ik heb hier veel geleerd over aandrijftechniek. Door deze ervaring heb ik ook veel bedrijven leren kennen in de regio.”

Coevorden

Middels een Facebook advertentie kwam Harold bij Schipper terecht. En daar zijn we blij mee, want Harold is een bekend gezicht in de Drentse techniek en industrie. “Die post op Facebook maakte mij nieuwsgierig. Ik had eens geïnformeerd naar een andere functie, maar toen vertelden ze over de plannen in Coevorden. Het leek me een leuke uitdaging om weer een overname mee te maken en om dit proces te stroomlijnen. Schipper is een mooi bedrijf en HET heeft zijn sporen ook ruim verdiend. Ik heb het hier erg naar mijn zin!”

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!