Nieuw in het assortiment: de banden van Volta

Geplaatst in: Food, transportbanden

17 februari 2017

Om ons aanbod uit te breiden en om al onze klanten optimaal te kunnen bedienen, hebben we onlangs de producten van Volta aan ons assortiment toegevoegd.

Duurzaam

Er zijn geen duurzamere transportbanden dan volledig kunststof banden. Kunststof transportbanden zijn ook erg eenvoudig te repareren. In geval van schade hoeft niet de complete band vervangen te worden. Bovendien slijten ze minder snel; de banden van Volta gaan bijvoorbeeld niet rafelen. Dit type band is erg robuust en is daarom breed inzetbaar, van voedsel- tot betonindustrie en alles wat ertussen zit.

Hygiënisch

De banden van Volta zijn niet opgebouwd uit verschillende weefsels en zijn daarom niet poreus. Bacteriën en andere micro-organismen kunnen zich daarom veel moeilijker hechten op het bandoppervlak, dat volledig van kunststof is.

Er zijn ook geen randen of kieren waarin vuil kan achterblijven. Bijkomend voordeel is dat het daarom ook erg eenvoudig te reinigen is. Bovendien is het materiaal goed bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen.

Een aantal voorbeelden van Volta banden in bakkerijen

In de praktijk

Kunststof banden zijn niet voor iedere toepassing geschikt. Het materiaal is wat stugger, waardoor het niet kan worden gebruikt voor toepassingen met een kleine roldiameter. 

Het loont echter niet om in iedere toepassing volledig kunststof banden te monteren. Voor toepassingen die minder kritisch zijn en weinig te verduren hebben met betrekking tot belasting en vervuiling, kan men net zo goed kiezen voor een weefselband. Een kunststof band is een grotere investering die zich terug verdiend over een langere periode door zijn duurzaamheid. Voor toepassingen die deze duurzaamheid niet nodig hebben, kan er daarom net zo goed een goedkopere band gemonteerd worden.

Uitwisselbaarheid

Over het algemeen zijn de producten van Volta volledig uitwisselbaar met de producten van andere merken. Hierdoor is het product erg flexibel en breed inzetbaar.

Betrouwbare service

De Nederlandse vestiging van Volta bevindt zich in Enschede. In geval van nood kan er daarom snel geschakeld worden en over het algemeen kunnen korte levertijden worden gegarandeerd.

Voor meer informatie: www.voltabelting.com

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Nieuw in het assortiment: de banden van Volta

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!