Nieuw foodgrade Eurol Specialty smeervet

Geplaatst in: Eurol, smeren & reinigen

17 februari 2021

Eurol Specialty Lubricants introduceert de Eurol Grease HY-1 / 101 FD LT. Dit nieuwe synthetische, voedselveilige smeervet zorgt voor soepel draaiende lagers, ook bij extreem koude omstandigheden en voorkomt daarmee kostbare stilstand.

‘Eurol Grease HY-1 / 101 FD LT laat lagers in extreem koude omstandigheden soepel draaien en voorkomt kostbare stilstand’

De Eurol Grease HY-1 / 101 FD LT is een ‘dual purpose product’. Dit betekent dat het smeervet voor twee verschillende toepassingen inzetbaar is, namelijk smering van high speed lagers bij kamertemperatuur en langzaam draaiende lagers bij extreem lage temperaturen. De Eurol Grease HY-1 / 101 FD LT is NSF H1 gecertificeerd en daardoor toegestaan voor gebruik in de voedingsmiddelindustrie. Ook voor non food toepassingen is dit smeervet prima inzetbaar.

Storingen voorkomen

Bart van Hoorn, Business Manager Specialty Lubricants over de introductie: “De ontwikkeling van dit innovatieve product sluit naadloos aan op de belofte van Eurol Specialty Lubricants om duurzame high-performance oplossingen te bieden die de bedrijfsvoering verbeteren en kosten besparen.

Verlengde smeerintervallen

De Eurol Grease HY-1 / 101 FD LT is uitvoerig getest, onder andere in de lagers van vriestunnels voor het produceren van consumptie-ijs. Het grote voordeel van dit product is dat de lagers bij zeer lage temperaturen soepel gesmeerd blijven lopen en dat ketting in de vriestunnel niet in storing komt. Ook blijft slijtage tot een minimum beperkt. Naast de uitstekende eigenschappen bij zeer lage temperaturen is de Eurol Grease HY-1 / 101 FD LT ook bijzonder goed geschikt voor het smeren van lagers die draaien bij zeer hoge snelheden en wat hogere bedrijfstemperaturen. Bart van Hoorn hierover: “De DN factor van dit smeervet is ongeveer 2.000.000. In high speed toepassingen konden we in veel gevallen moeiteloos de smeerintervallen met een factor 3 verlengen en tegelijktijdig slijtage en storingen voorkomen. Een spectaculair resultaat!

SYNGIS Technology

De zeer innovatieve eigenschappen van de Eurol Grease HY-1 / 101 FD HT zijn toe te schrijven aan de samenstelling van het smeervet dat is gebaseerd op de SYNGIS Technology. Het product bevat een “hybride” verdikker en een synthetische basisolie van de nieuwste generatie.

De Eurol Grease HY-1 / 101 FD LT is verkrijgbaar onder artikelnummer S005185 in lube shuttle patronen en in emmers. De belangrijkste productvoordelen zijn:

  • Zuiniger in gebruik; smeerintervallen kunnen met een factor 3 of meer verlengd worden. Afhankelijk van de toepassing.
  • Voorkomen van stilstand: lagers blijven soepel lopen bij extreem lage temperaturen dus storing van lagers, kettingen en lopende banden in vriestunnels of andere ruimtes wordt voorkomen.
  • Lagere onderhoudskosten: het vet gaat veel langer mee zodat onderhoudsintervallen verlengd kunnen worden. Ook verminderde slijtage van onderdelen.
  • Geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie: het vet heeft een NSF H1 certificering maar kan ook buiten de voedingsmiddelindustrie worden toegepast

 

Over Eurol Specialty Lubricants

Eurol Specialty Lubricants biedt duurzame, high performance oplossingen die zorgen voor verhoging van de productiecapaciteit, lagere onderhoudskosten, bescherming van mens en milieu en verlaging van het energieverbruik. De smeermiddelen binnen Eurol Specialty bevatten de SYNGIS Technology wat ervoor zorgt dat smerende en beschermende eigenschappen behouden blijven ook in de meest extreme omstandigheden. Naast smeermiddelen omvat het assortiment ook een uitgebreide serie reinigers waaronder de innovatieve ‘Safe Clean’ lijn. Een deel van het Eurol Specialty assortiment is NSF gecertificeerd en veilig te gebruiken in de voedingsmiddelenindustrie.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!