Maximale lichtopbrengst bij Bouman Industries

Geplaatst in: Klanten, Lichttechniek

15 november 2022

Bij Bouman Industries in Almelo wordt dagelijks gewerkt met state of the art techniek. Als je bijvoorbeeld de verspaningswerkplaats in loopt, dan wordt één ding snel duidelijk: hier gaat het om de hoogste kwaliteit. En die kwaliteit levert Bouman over de volle breedte van het technische spectrum.

Kwaliteit

“We werken voor partijen als ASML, Thales, Fokker, VDL en Stork. Dat zijn partijen die kiezen voor kwaliteit. Wij kunnen mee op dat niveau. Dat heeft ook te maken met certificering, dat hebben wij goed op orde. Denk hierbij aan VCA**, ISO3834 voor lastechniek en alle certificaten voor bijvoorbeeld cleanrooms”, vertelt directeur Wilco van Wijck. “Daarvoor werken hier uitstekende vakmensen, die we grotendeels zelf opleiden.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Maximale lichtopbrengst bij Bouman Industries

Integrale oplossingen

De directeur vervolgt zijn verhaal: “Voor klanten over de hele wereld bieden we integrale oplossingen. Wij kunnen bijvoorbeeld complete productielijnen ontwikkelen. Van engineering, tot oplevering op locatie, wij kunnen alles maken in eigen huis.”

De projecten in de werkplaats liegen er niet om, het blijft natuurlijk fantastisch om te zien wat er allemaal in Twente wordt ontwikkeld…

MVO

Harco Ruiterkamp van Bouman sluit ook aan. “Tot voor kort hadden we nog gasontladingslampen in de hallen hangen. Het duurt een tijdje voordat die ‘op gang’ komen en de lichtopbrengst was niet optimaal. Bovendien was het in het kader van MVO ook de hoogste tijd om dit te vervangen met LED-verlichting. Hiervoor wisten we Schipper snel te vinden.”

Resultaat

Lichtspecialist Patrick Schreurs nam het project voor zijn rekening. Hij maakte lichtplannen voor alle werkplaatsen. Harco is tevreden. “De jongens op de vloer zijn erg te spreken over het resultaat. Je hebt meteen al het licht als de schakelaar omgaat. Met name bij de winterdag en ’s nachts is het verschil in lichtopbrengst significant. We werken hier nu praktisch altijd bij daglicht. Ook is er een mooie energiebesparing gerealiseerd, dat is met name nu erg relevant.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Maximale lichtopbrengst bij Bouman Industries

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!