LED-verlichting verplicht vanaf 1 juli 2020

Geplaatst in: Lichttechniek

6 februari 2019

Bedrijven mogen per 1 juli 2020 enkel nog LED-verlichting gebruiken. Zo luidt de motie van het CDA en GroenLinks die werd aangenomen door de Tweede Kamer. Wat betekent dit voor de ondernemer?

Productiviteit en veiligheid

Het is sowieso van groot belang dat werkruimtes van de juiste verlichting zijn voorzien. Een deskundig lichtplan vergroot de productiviteit van medewerkers. Bovendien draagt het bij aan de veiligheid op de werkvloer.

Bij renovatie kunnen bestaande armaturen worden hergebruikt. Door de enorme besparing op energiekosten is een dergelijke renovatie snel terugverdiend.
Bij renovatie kunnen bestaande armaturen worden hergebruikt. Door de enorme besparing op energiekosten is een dergelijke renovatie snel terugverdiend.

Besparing op energie en onderhoud

Bovendien kan er veel worden bespaard op energie en onderhoud. LED-verlichting gaat langer mee en verbruikt minder stroom. De investering in LED-verlichting kan zich in twee jaar tijd terugverdienen, afhankelijk van de toepassing. Onderzoek wijst bovendien uit dat de massale overschakeling op LED door het bedrijfsleven 0,9 megaton CO2 winst oplevert.

Subsidieregeling

Wat veel mensen niet weten, is dat lichtrenovatie (deels) gesubsidieerd kan worden. LED-verlichting levert niet alleen een forse energiebesparing op, maar het kan ook goedkoop worden gerealiseerd. In dit blog geven wij meer informatie over deze subsidieregelingen. Wij kunnen je helpen met besparen. Lees er hier meer over!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!