LED-verlichting bij FTNON: de tussenstand

Geplaatst in: Lichttechniek

12 oktober 2016

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Schipper de werkplaats van FTNON in Almelo voorzag van LED-verlichting. Het was dus de hoogste tijd om eens bij Bert Blömer langs te gaan voor het opmaken van de tussenstand. Was het de investering waard?

Verlichtingsplan

FTNON is een prachtig bedrijf dat al 52 jaar bestaat. Ze leveren mooie producten voor de food-industrie. Bert Blömer was al een paar jaar bezig met een plan voor nieuwe verlichting. Zoals het bij de meeste bedrijven gaat, was het wachten op budget. “Ik was al een paar jaar bezig, ik wist ondertussen precies wat er op de markt was. Ik ben toen maar eens met Schipper om tafel gegaan om een verlichtingsplan te maken. We kwamen er snel uit met elkaar.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel LED-verlichting bij FTNON: de tussenstand

TL-vervanging

De TL-buizen werden vervangen door LED-tubes, uiteraard met bijbehorende armaturen. De typerende kappen, die voor de reflectie van het TL-licht zorgden, konden blijven hangen. Blömer: “De LED-tubes hebben het niet nodig, maar het demonteren van de kappen is veel werk en het ziet er zo mooi verzorgd uit.”

Resultaat

De resultaten zijn goed. Gemiddeld heeft het 125 lux meer lichtopbrengst opgeleverd. “Voor een werkplaats als deze is een lichtopbrengst van 300 lux vereist, maar gemiddeld zitten wij nu op 330 tot 360 lux. In de energiekosten is het ook te zien. In de eerste maand werd al duidelijk dat er met LED-verlichting geld bespaard kan worden”, aldus een positieve Bert Blömer.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!