Johma: oet Twente

Geplaatst in: Food, Klanten

13 februari 2024

De salades van Johma zijn niet weg te denken uit de supermarkt, van het boodschappenlijstje, bij een barbecue of van het ouderwetse toastje tijdens jouw verjaardag. Iedere Nederlander heeft wel eens één van die heerlijke salades uit Twente geproefd. Johma is een iconisch Twents merk en daar zijn we als Tukkers allemaal trots op.

Niet weg te denken

Edwin Fiselier vindt zijn roots net als zijn werkgever in Twente. Johma is ook niet meer weg te denken uit zijn leven, want hij is er al ruim 24 jaar werkzaam. Omgekeerd geldt dit klaarblijkelijk ook; ons gesprek werd een tiental keer onderbroken. Iedereen lijkt wat van Edwin nodig te hebben…

Ik ben zuinig op mijn leveranciers en ik vind een goede relatie belangrijk. Wij weten wat we aan elkaar hebben en dat we op elkaar kunnen vertrouwen. We hebben elkaar nodig en we moeten het samen doen.

Edwin Fiselier – Johma

Clichés

In zijn functie is namelijk hij verantwoordelijk voor inkoop en beheer van het technische magazijn. Daarnaast regelt hij ook de nodige facilitaire zaken. De nodige clichés zijn hierop van toepassing: Edwin is de spin in het web en bekleedt een echte spilfunctie.

Edwin & Edwin
Edwin & Edwin

Magazijn

“Ik begon hier ooit in het grondstoffenmagazijn. Toen er een vacature kwam voor de functie van Magazijnbeheerder Technische Dienst ben ik intern gaan solliciteren. Ik had geen technische achtergrond, maar wel een middenstandsdiploma. Ik had uiteraard ook ervaring met magazijn- en voorraadbeheer bij het grondstoffenmagazijn bij Johma. Ondertussen deed ik al de opleiding magazijn en logistiek management. In de loop der jaren kreeg ik er meer verantwoordelijkheden en taken bij, waaronder facilitaire zaken. Ook heb ik nog Nevi 1inkoopmanagement gedaan.”

De leverbetrouwbaarheid bij Schipper is groot, de service is altijd prioriteit en de prijzen zijn scherp

Edwin Fiselier – Johma

Landen en recepten

Het werken bij Johma verveelt kennelijk nooit. Edwin weet wel waarom: “Vier van de vijf salades in de Nederlandse supermarkten zijn hier gemaakt. Wij maken hier salades volgens meer dan 400 recepten die in achttien verschillende landen worden verkocht. Van Finland tot Italië en van Roemenië tot het Verenigd Koninkrijk. Dit brengt vanzelfsprekend de nodige uitdagingen met zich mee.”

Uitdaging

Als voedingsmiddelenproducent staat bij Johma hygiëne op de eerste plaats. “Wij produceren onze salades gegroepeerd. Dat wil zeggen dat we alle ei houdende producten achter elkaar produceren en dat geldt ook voor salades op basis van vis, vlees of vega. Tussen iedere batch wordt grondig en intensief gereinigd.”

Hij vervolgt zijn verhaal: “Daarbij werken we met verse producten. Veel ingrediënten voor de salades moeten gekoeld blijven. Dit heeft gevolgen voor de opslag, de productie en logistiek. Lage temperaturen en intensieve reinigingsprogramma’s hebben ook hun weerslag op de techniek. Dit levert uiteraard uitdaging op voor de productieplanning en de technische dienst.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Johma: oet Twente

TD

De technische dienst van Johma is daarom goed georganiseerd. Edwin is organisatorisch gepositioneerd tussen het hoofd van de technische dienst en de twee werkvoorbereiders. “Om de saladefabriek in topvorm te laten presteren werk ik nauw samen met deze collega’s. De Team Lead Storingsdienst zorgt met onze acht monteurs voor de operationele uitvoering.”

Samenwerking

“Schipper heb ik hier in 2002 binnengehaald als leverancier. We doen dus al jaren zaken. Ik ben zuinig op mijn leveranciers en ik vind een goede relatie belangrijk. Wij weten wat we aan elkaar hebben en dat we op elkaar kunnen vertrouwen. We hebben elkaar nodig en we moeten het samen doen. Noaberschap staat bij Johma hoog in het vaandel.”

Leverbetrouwbaarheid

Op die manier speelt Schipper ook een rol in de productie van de lekkerste salades van Europa. Naast het beleveren van het technische magazijn, houdt Schipper vanuit haar vestiging in Enschede ook de grijpvoorraden bij voor bevestigingsmateriaal, RVS delen en elektro. “De leverbetrouwbaarheid bij Schipper is groot, de service is altijd prioriteit en de prijzen zijn scherp”, aldus een tevreden spin in het Twentse web.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!