Informatieavond SEW & Eurol

Geplaatst in: Aandrijftechniek, Eurol, SEW, smeren & reinigen

5 mei 2017

Op woensdag 3 mei vond er weer een informatieavond plaats in het ‘klaslokaal’ van de Schipper Academie. Een kleine 20 relaties bezochten deze interessante avond. SEW en Eurol verzorgden een interessant programma en wisten onze relaties te boeien, uiteraard nadat we allemaal hadden genoten van een heerlijk buffet.

SEW

SEW trapte de avond af. Mathijs Kruiper gaf namens het toonaangevende bedrijf een presentatie over hun assortiment en over een aantal situaties uit de praktijk met betrekking tot motorreductoren. Een thema dat nadrukkelijk werd behandeld is energiebesparing. Veel bedrijven gebruiken energiezuinige motoren, maar plaatsen daar soms een wormwielkast achter met een laag rendement. Hiervoor zijn veel andere, betere mogelijkheden. Het rendement kan in sommige gevallen tot wel 40% verbeterd worden.

Eurol

Eurol nam na de koffiepauze het stokje over. Bart van Hoorn en Mark de Nooijer lieten onder andere door live experimenten zien dat door goede smeerproducten de productiecapaciteit verhoogd kan worden en onderhoudskosten kunnen worden beperkt. Eurol wilde met name duidelijk maken dat we vernieuwend moeten gaan denken over smeermiddelen en de aanverwante technologie. Tegenwoordig worden er nog steeds ‘ouderwetse’ producten gebruikt en geproduceerd, terwijl er veel betere, vernieuwde producten op de markt zijn.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!