Industriële automatisering: project met Festo Electric Drives

Geplaatst in: Festo, Industriële Automatisering

16 april 2019

Onze afdeling industriële automatisering heeft onlangs een mooi project opgeleverd voor een klant uit de kunststofindustrie. Dit bedrijf extrudeert verschillende kunststofprofielen.

Inline bewerking

De wens van deze klant was dat ze een bewerking op hun profiel inline willen uitvoeren. Het gereedschap moet hiervoor een korte tijd gelijk lopen met het extrusieprofiel. Er wordt door een machine die verderop staat steeds een startsignaal gegeven waarna er eerst eenmaal een bewerking wordt uitgevoerd op afstand ‘A’ en daarna een aantal bewerkingen met een tussen afstand ‘B’. Wanneer er naast de A- en B-maat ook een lengte van het totale product wordt ingevoerd rekent de besturing zelf uit hoe vaak deze B-stappen moeten worden uitgevoerd. Hiernaast kan er ook nog gekozen worden om de bewerkingen continu op dezelfde afstand uit te voeren.

Testopstelling in onze werkplaats

Elektrische aandrijving van Festo

Om dit mogelijk te maken hebben we voor een elektrische aandrijving van Festo gekozen. Dit is in dit geval een ELGA-TB-RF-70 tandriem-as met een EMME-AS-60-M-LS-AS servomotor en een nieuwe CMMT-AS-C2-3A-EC-S1 motorcontroller. Deze motor controller sturen we aan met een CPX-E plc van Festo die beschikt over SoftMotion techniek.

Virtuele drive

Om één en ander te kunnen testen hebben we, in plaats van een encoder op een extrusie profiel, gebruik gemaakt van een virtuele drive om deze dan te kunnen volgen met het gereedschap.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!