In de spotlight: elektrospecialist Stijn

Geplaatst in: Elektro, Onze mensen

19 april 2022

Elektroman Stijn Brookhuis is inmiddels twee jaar in dienst bij onze technische groothandel. Dagelijks helpt hij klanten uit de regionale techniek en industrie in Oldenzaal. Als technisch commercieel medewerker is hij natuurlijk een allrounder, maar binnen onze organisatie speelt hij ook de rol van elektrospecialist.

Mechatronica

“Voor Schipper werkte ik bij een bedrijf in de elektrotechniek. Na mijn opleiding Mechatronica op het SMEOT ben ik daar begonnen als elektromonteur. Ik werkte aan installaties in de voeding, bij veevoerfabrieken, asfaltcentrales en meer”, vertelt Stijn.

Praktijk

“Dat ging vooral om werkzaamheden als montage, bekabeling aanleggen, machines aansluiten en besturingskasten maken. Ik weet dus veel over industriële elektrotechniek in de praktijk en daar adviseer ik ook graag over.”

Allround

Ondanks dat hij veel plezier had in zijn werk als elektromonteur, zocht Stijn toch naar een andere uitdaging. “Het werk bij Schipper is diverser en vraagt meer van mij als technische allrounder. Bij Schipper werk ik voor meer verschillende sectoren en klanten en dat zorgt voor uitdaging en afwisseling.”

Elektrospecialist

Alle Schipper collega’s hebben een goede basiskennis van elektrotechniek, maar als het wat moeilijker wordt, dan weten ze Stijn te vinden: “Ik zoek graag de juiste componenten uit voor klanten. Welk relais of automaat ze nodig hebben voor een toepassing, of wat ze nodig hebben om een elektromotor van 3 kW aan te sluiten bijvoorbeeld. Hoe stuur je iets aan en hoe voorzie je een toepassing van stroom? Die vraagstukken los ik graag voor klanten op.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel In de spotlight: elektrospecialist Stijn

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!