In de spotlight: elektrospecialist Mike

Geplaatst in: Elektro, Onze mensen

5 mei 2022

Sinds anderhalf jaar is Mike Derks werkzaam voor onze vestiging in Hardenberg. Hij bekleedt daar de functie van technisch commercieel medewerker, maar wellicht nog belangrijker: hij is productspecialist elektrotechniek. Hij is daarmee de vraagbaak voor heel Schipper op het gebied van elektromechanische vraagstukken.

Elektrotechniek

De interesse in elektrotechniek ontwikkelde zich al op jonge leeftijd. Mike: “Op mijn 12e begon ik een bijbaantje bij een installateur. Hier werkte ik tot mijn 23e. Op het einde werkte ik als volleerd monteur en deed ik in mijn eentje al het installatiewerk in nieuwbouwwoningen.”

Automotive

Op het VMBO koos hij de richting van elektrotechniek. Dit zette hij voort op het ROC in Almelo, waar hij de opleiding elektrotechniek afrondde. “Na school begon ik bij een groot bedrijf dat was gespecialiseerd in elektronica voor de automotive branche. Ik was hier verantwoordelijk voor revisies van bijvoorbeeld elektronische auto-onderdelen. Ik ontwikkelde oplossingen voor euvels van nieuwe automodellen, waarvoor nog geen algemene reparaties bekend zijn.”

Op papier is het een commerciële functie, maar zo zie ik het zelf niet. Ik ben gewoon bezig met het bedenken van oplossingen voor de klant.

Mike Derks

Mike Derks is onze elektrospecialist
Mike Derks is onze elektrospecialist

Soldeerwedstrijd

Dat dit vraagt om probleemoplossend vermogen, hoeven we niet uit te leggen. Ook vraagt dit om veel kennis van complexe, fijne elektronica. “Bovendien moet je hiervoor goed kunnen solderen. Tijdens een grote beurs op het gebied van elektronica heb ik ooit een soldeerwedstrijd gewonnen. Ik mocht mij twee jaar geleden de beste soldeerder van de Benelux noemen”, aldus een trotse Mike.

Als klanten een vraagstuk hebben op het gebied van industriële elektrotechniek, dan hoor ik dat graag.

Mike Derks

Probleemoplossend vermogen

Zijn probleemoplossend vermogen komt goed van pas bij Schipper. Iedere dag helpt hij namelijk klanten om oplossingen te vinden op het gebied van elektrotechniek. “Op papier is het een commerciële functie, maar zo zie ik het zelf niet. Net als bij mijn vorige baan ben ik gewoon bezig met het bedenken van oplossingen voor de klant. Iedere dag levert dat weer leuke uitdagingen op. Dat dit in commerciële zin ook wat oplevert is een vanzelfsprekende bijzaak.”

Uitdaging

Van deze uitdagingen krijgt Mike niet snel genoeg. “Als klanten een vraagstuk hebben op het gebied van industriële elektrotechniek, dan hoor ik dat graag. Ik ga daar graag mee aan de slag!”

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!