Hydrauliek expertise bij Almi

Geplaatst in: Hydrauliek, Klanten

10 oktober 2022

“Onze steenknippers gaan de hele wereld over, in alle soorten en maten”, vertelt Gerben Kroeze met gepaste trots. Hij is bij Almi in Vriezenveen verantwoordelijk voor de inkoop. “Dit verschilt van steenknippers die met de hand bediend worden, tot automatische knippers voor grote kalkzandsteen blokken in de bouw.”

Inkoop

“Ik was hier in het verleden werkvoorbereider. Het inkoopgedeelte deed ik er gedeeltelijk bij. We kwamen uiteraard tot het inzicht dat inkoop zijn eigen afdeling verdient. Onze catalogus is ondertussen zo uitgebreid, dat het een uitdaging is om alles op het juiste moment geleverd te krijgen voor de productie. Ieder product heeft natuurlijk zijn eigen onderdelen nodig.”

Als inkoper kun je niet overal het fijne van weten. Dan is het handig als je terug kunt vallen op de expertise van de leverancier.

Gerben Kroeze, Almi

Expertise

Het vinden van de juiste onderdelen is niet altijd even eenvoudig. Helemaal als dit specifieke technische kennis vereist. “Als inkoper kun je niet overal het fijne van weten. Dan is het handig als je terug kunt vallen op de expertise van de leverancier. Het is handig dat Wim hier af en toe langskomt om mee te kijken.”

Steenknipper

Schipper werkt al enige tijd samen met Almi. Zo houden we middels het VMI-concept de productievoorraad bij. Gerben wist Wim dan ook snel te vinden toen er voor de grootste steenknippers moest worden uitgeweken naar een ander hydrauliekaggregaat. “Onze grootste steenknipper wordt in twee varianten geleverd: eentje met veertig ton perskracht en één met twintig ton. Die lichtste wordt in de bouw gebruikt voor het op maat snijden van kalkzandsteen. Vaak wordt dit gezaagd, dat geeft veel stof en rommel. Bovendien is de kans op onnauwkeurigheden groot. Onze steenknipper doet dat ontzettend precies en zonder stofwolken. De zwaardere variant wordt met name gebruikt voor natuursteen.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Hydrauliek expertise bij Almi

Hydrauliekaggregaat

Het was van groot belang dat de uitwisselbaarheid van het hydrauliek aggregaat gewaarborgd blijft. “We hebben zo ontzettend veel van die machines verkocht. Wanneer een onderdeel kapot gaat, dan moet er een alternatief voor handen zijn die geen aanpassing aan de machine vereist. Daarom nam ik contact op met Wim, hij heeft uitgezocht welk aggregaat we het best konden gebruiken.”

De leveringscondities zijn bij Schipper echter zo goed dat ik daar geen omkijken naar heb.

Gerben Kroeze, Almi

Compatibel

Wim ter Keurs gaat graag met dit soort vraagstukken aan de haal. “Dit zijn leuke uitdagingen”, vertelt de hydrauliekspecialist. “Almi had een compacte aggregaat nodig die op 230 volt (1-fase) kan draaien. De inbouwmaten zijn hierbij cruciaal, net als kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze moesten compatibel met alle steenknippers van dit type. En dan is het ook nog eens belangrijk dat zo’n aggregaat betrouwbaar te leveren is, anders komt de productie in het geding.”

Leveringscondities

Over dat laatste is Gerben erg tevreden. “We hebben altijd een goede veiligheidsvoorraad in huis. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. De leveringscondities zijn bij Schipper echter zo goed dat ik daar geen omkijken naar heb.”

De hydraulische steenknipper waarin onze hydrauliekaggregaten worden gemonteerd
De hydraulische steenknipper waarin onze hydrauliekaggregaten worden gemonteerd

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!