Het personeel staat op één bij HEBO: optimale bescherming door Sundström beademingssystemen

Geplaatst in: Adembescherming, Klanten, PBM

20 oktober 2021

Hebo is, net als Schipper, een ambitieus familiebedrijf dat al veertig jaar bestaat. De totaalleverancier op het gebied van kozijnen en aanverwante producten vervaardigt alle producten in eigen huis. Dit geldt voor zowel houten, als kunststof kozijnen en deuren. En zoals het een Twents familiebedrijf betaamd staat het personeel op de eerste plaats.

Spuitcabines

Vanuit die gedachte besloot Hebo ook om te investeren in de uitrusting van hun spuiters. Arjan Asbreuk, chef technische dienst, nam hierin het voortouw. “Voor kozijnen in de kleur RAL9001 hebben wij een spuitrobot. Het gros van de kozijnen wordt namelijk in die kleur geleverd. Voor de speciale kleuren hebben wij twee spuitcabines. Hier worden kozijnen en deuren met de hand gespoten.”

Bescherming en comfort staat bij ons hoog in het vaandel, dus besloten wij te kijken naar een upgrade van de beademingssystemen.

Arjan Asbreuk, Hebo Kozijnen

Bescherming

De spuiters werkten tot voor kort met halfgelaatsmaskers. “In het kader van RI&E wilden wij onze spuiters nóg beter beschermen tegen gas en stofdeeltjes. In zo’n spuitcabine hangt er ondanks de afzuiging en beneveling genoeg in de lucht. Bescherming en comfort staat bij ons hoog in het vaandel, dus besloten wij te kijken naar een upgrade van de beademingssystemen.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Het personeel staat op één bij HEBO: optimale bescherming door Sundström beademingssystemen

Lokaal

Sinds enkele jaren is Hebo klant van Schipper. Hun voormalige leverancier vertrok uit de regio, terwijl lokale beschikbaarheid van onderdelen belangrijk is voor een bedrijf als Hebo. “Schipper opende een vestiging in Haaksbergen met een grote lokale voorraad. Hierdoor kunnen ze snel leveren. Dat is voor ons erg belangrijk. Bovendien denken de mensen bij Schipper met je mee en worden problemen kundig opgelost.”

De systemen van Sundström zijn kwalitatief erg sterk en voldoen aan alle veiligheid- en kwaliteitseisen.

Dennis Regts, PBM-specialist Schipper Techniek

Sundström

Voor de upgrade van de beademingssystemen kwam Arjan daarom ook snel in contact met Dennis Regts, pbm-specialist bij Schipper. “Ons oog viel op de Sundström beademingssystemen. Samen met Dennis besloten we een week te gaan testen met deze systemen en dat beviel erg goed. Daarom hebben we deze systemen aangeschaft voor onze spuiters.”

Kwaliteit

Dennis Regts benadrukt de kwaliteit van de Sundström systemen: “De systemen van Sundström zijn kwalitatief erg sterk en voldoen aan alle veiligheid- en kwaliteitseisen. Bovendien zijn ze modulair en erg gebruiksvriendelijk. Ook het draagcomfort is door het lichte gewicht fantastisch. De volgelaatsmaskers hebben een goed vizier, waardoor je een breed gezichtsveld hebt. Daarnaast is het een duurzaam systeem waarbij de filters erg lang meegaan.”

Advies

Advies nodig over adembescherming? Of wil je een dergelijk Sundström systeem testen? Neem dan contact op met onze specialist Dennis Regts.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!