Handige tool voor waarborgen hygiëne in voedingsmiddelenindustrie
19 juli 2018
Het is een bekend probleem in de voedingsmiddelenindustrie: borstels, bezems en dergelijke voorwerpen die rondzwerven door de productiehal. Dat lijkt niet zo problematisch, maar tijdens een audit wordt je hiervoor op de vingers getikt. Dit heeft te maken met kruisbesmetting.
Ook wordt het je kwalijk genomen als er niet genoeg borstels, bezems en stoffers zijn toegewezen aan bepaalde afdelingen. Op iedere afdeling horen deze voorwerpen op vaste plaatsen te hangen. Het komt meer dan eens voor dat wij vlak voor een audit met spoed een bezem of een borstel moeten leveren. Dat doen wij natuurlijk graag, maar wij besparen je liever deze stress…
Kleurcodering
Om deze problemen op te lossen, heeft Vikan de Zone Planner ontwikkeld. Deze handige tool is gefocust op het HACCP programma.
De app kent een kleur toe aan iedere afdeling of zone in een productie omgeving. Alle producten die worden toegekend aan de betreffende afdeling worden in de juiste kleur geleverd. ‘Blauwe’ afdeling? Dan leveren wij compleet blauwe bezems, borstels en stoffers.
Het voordeel van de Zone Planner is dat alles een vaste plek, bestemming en gebruiksvorm krijgt. Dit biedt ook overzicht; er zullen minder snel voorwerpen kwijtraken of gaan rondzwerven. Dit voorkomt het gebrek aan materialen tijdens audits.
Certificering
Met de Zone Planner kunnen wij een compleet plan voor je opstellen, waarmee we alle zorgen uit handen nemen. Hiervoor krijg je een certificaat. Bovendien zorgt de Zone Planner voor voldoende documentatie, zodat je alle papieren op orde hebt wanneer er een audit plaatsvindt.