Geen uitdaging uit de weg bij Omori Europe

Geplaatst in: Bevestigingsmiddelen, Klanten, smeren & reinigen

6 november 2023

Wij komen graag over de vloer bij machinebouwers in deze regio. Er worden namelijk fantastische machines ontwikkeld in deze regio en wij denken graag mee met de makers hiervan. Omori Europe uit Oldenzaal is zo’n mooie machinebouwer. Hun flowpackers gaan namelijk de hele wereld over. Roy Geissler en Vincent van Veenendaal namen de tijd om hierover te vertellen.

Verpakkingsmachines

Roy is workshop supervisor bij de Oldenzaalse machinebouwer. “Omori Europe is een Japans bedrijf. In Oldenzaal maken en ontwikkelen wij machines voor met name de Europese markt. We maken voornamelijk flowpackers, dat zijn horizontale verpakkingsmachines. Zo zorgen onze machines er bijvoorbeeld voor dat de plakken kaas van Beemster keurig verpakt worden.”

We maken machines die ingewikkelde producten verpakken, of producten verpakken in ingewikkelde verpakkingen.

Roy Geissler, Omori Europe

Voedingsmiddelenindustrie

Mechanical engineer Vincent vult zijn collega aan: “Daarnaast maken we ook machines voor het vullen van stazakken. Met deze machines worden zakken diervoeding afgevuld, om maar een voorbeeld te noemen.Uiteindelijk gaat het om toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie of bijvoorbeeld de pharmacie.”

Uitdaging

Daarbij gaan ze een uitdaging niet uit de weg. Hoe ingewikkelder, hoe leuker, laten beide heren met een glimlach weten. Roy: “We maken machines die ingewikkelde producten verpakken, of producten verpakken in ingewikkelde verpakkingen. In die gevallen gaat het om specifieke bewerkingen, zoals bijvoorbeeld hersluitbare verpakkingen.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Geen uitdaging uit de weg bij Omori Europe

RVS

Vanwege de markten die ze bedienen wordt er uitsluitend met RVS gewerkt. Uiteraard brengt dit op zichzelf al de nodige uitdagingen met zich mee, vertelt Vincent. “Alles wat wij ontwikkelen moet reinigbaar en ontsmetbaar zijn. Nergens mag er water of residu achter kunnen blijven. Alles gaat volgens de geldende normen in de desbetreffende industrieën.”

Deze bevestigingsmiddelen zijn voorgesmeerd en dat scheelt veel tijd met montagewerkzaamheden. Ook scheelt dit andere rompslomp, want we hoeven nu geen montagepasta meer in te kopen en hier ook geen certificaten voor te regelen.

Roy Geissler, Omori Europe

Bevestigingsmateriaal

Dat is niet de enige uitdaging, weet Roy aan te vullen. “Een ander voorbeeld is het gebruik van RVS bevestigingsmiddelen. Als je bouten en moeren niet goed genoeg insmeert, dan krijg je dat tijdens demontage of revisie nooit meer los. RVS vreet op elkaar in. Dan moet je dat gaan uitboren of slijpen en dat mag absoluut niet in high care omgevingen. Gelukkig heeft Schipper ons geholpen door bevestigingsmateriaal van Lubo aan te bieden. Hier werken we nu uitsluitend mee. Deze bevestigingsmiddelen zijn voorgesmeerd en dat scheelt veel tijd met montagewerkzaamheden. Ook scheelt dit andere rompslomp, want we hoeven nu geen montagepasta meer in te kopen en hier ook geen certificaten voor te regelen. Het bestellen is ook eenvoudig: dit doen we namelijk met de Schipper app op een smartphone.”

Een mooi voorbeeld van een verpakkingsmachine van Omori Europe
Een mooi voorbeeld van een verpakkingsmachine van Omori Europe

We werken nu een jaar met Lubo en het bevalt heel goed. Het prijsverschil is niet zo groot, dat verdien je snel terug. Het scheelt namelijk een hoop gedoe.

Roy Geissler, Omori Europe

Lubo

Hun bestaande voorraad met ongesmeerde bevestigingsmaterialen werd in één keer compleet behandeld door Lubo. Al het nieuwe materiaal wordt nu gesmeerd geleverd. “We werken nu een jaar met Lubo en het bevalt heel goed. Het prijsverschil is niet zo groot, dat verdien je snel terug. Het scheelt namelijk een hoop gedoe. Geen gesmeer meer met kwasten, waardoor het sneller werkt. Het werkt ook schoner; het materiaal geeft nauwelijks af en het houd bijna geen vervuiling vast. Hierdoor is het hufterproof, we kunnen nu zelfs met een gerust hart onze stagiaires montagewerkzaamheden laten doen.”

Korte lijnen

Beide heren zijn enthousiast over het werk bij Omori Europe. “Er heerst hier een fijne en informele werksfeer. We hebben een platte organisatie en de lijnen zijn kort. Collega’s worden bij alles betrokken. Bovendien zijn er ook veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Dat maakt Omori Europe voor ons een heel fijne werkgever.”

De complete voorraad bevestigingsmiddelen werd door Lubo van smering voorzien
De complete voorraad bevestigingsmiddelen werd door Lubo van smering voorzien

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!