Focus op techniek bij Remix

Geplaatst in: Klanten

17 augustus 2023

Bij Remix in Hardenberg worden hoogwaardige droge mortels ontwikkeld. Deze worden niet alleen in silo’s of afgevulde vrachtwagens geleverd voor grote bouwprojecten; je vindt ze ook in de schappen van bouwmarkten als Bauhaus en Hornbach. “We kunnen hier meer dan 1500 zakken per uur afvullen met onze drie productielijnen”, aldus Freddy Reefman.

Allround

Eerlijk is eerlijk, in de nevel op een druilige woensdagochtend ziet de installatie van Remix er imponerend uit. In één oogopslag wordt schaalgrootte van het bedrijf en zijn productie duidelijk. Een techneut zal het vooral zien als één grote speeltuin. Voor Freddy is dit zeker het geval. “De TD bestaat hier uit twee personen. Van origine ben ik elektromonteur, maar door het werk hier ben ik behoorlijk allround geworden.”

Dat scheelt enorm veel uitzoekwerk en daardoor kan ik me focussen op de techniek. Mike Derks, mijn contactpersoon bij Schipper, heeft aan een half woord genoeg en dat houdt de lijnen kort. Dat werkt erg prettig.

Freddy Reefman, Remix

Freddy Reefman in zijn element
Freddy Reefman in zijn element

Reviseren

Dit geldt niet alleen voor zijn technische werkzaamheden. Freddy is ook verantwoordelijk voor de inkoop van technische goederen en de voorraden hiervan. Ook verzorgt hij de planning van het onderhoud. “Eigenlijk sta ik overal tussenin: productie, leveranciers, machinebouwers, etc. Ik ben een manusje van alles en dat zorgt ervoor dat het werk interessant blijft. Op dit moment zijn we onze afvullijnen aan het reviseren. Dit doen we samen met monteurs van de Italiaanse machinebouwer die de machines heeft geleverd. Ik zorg ervoor dat alle werkzaamheden gepland worden en dat alle onderdelen er zijn. Uiteraard sleutel ik zelf ook mee.”

Focus op techniek

“In feite hebben we het hier over zware industrie. Bovendien gaan stof en cement overal tussen zitten en dit kan leiden tot slijtage en uitval van machines. Dat houden we goed in de gaten. Dagelijks zijn wij bezig met repareren, storingen oplossen en het verbeteren van processen. Het is handig om een leverancier te hebben die meedenkt. Voor deze grootschalige revisies worden alle onderdelen door Schipper geleverd in kratten per deel van de productielijn. Dat scheelt enorm veel uitzoekwerk en daardoor kan ik me focussen op de techniek. Mike Derks, mijn contactpersoon bij Schipper, heeft aan een half woord genoeg en dat houdt de lijnen kort. Dat werkt erg prettig.”

Kitting

Voor Mike zijn dit mooie klussen. “Voor een aantal klanten leveren wij kitting als extra service. Dat zijn voor ons leuke opdrachten. Het gaat niet om het kopiëren en plakken van artikelnummers en om dozen schuiven, je moet wel echt weten waar je mee bezig bent en waar de componenten voor bedoeld zijn. In het geval van Remix gaat het namelijk niet om broodjes van de bakker, daar heb je wel specifieke technische kennis voor nodig. Die uitdaging vind ik interessant.”

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!