Festo: VUVS vs. MFH ventielen

Geplaatst in: Festo

24 januari 2019

VUVS (LT) is functioneel de vervanger van de MFH. Het MFH ventiel zit namelijk al 50 jaar in het leveringsprogramma van Festo. De MFH is een klepzittingventiel dat zo robuust is gebouwd, dat je er bij wijze van spreke nog modder doorheen kan sturen. Dan werkt het nog! We krijgen veel vragen over het vervangen van MFH door VUVS, dus we hebben even een aantal zaken op een rijtje gezet…

Goedkoper

De VUVS is de moderne vervanger van de MFH. Door een nieuwe productiemethode is de VUVS goedkoper te produceren, dus ook goedkoper in aanschaf. Ook is de VUVS eenvoudiger in zijn constructie. De MFH zal nog niet worden uitgefaseerd, maar de productie wordt op den duur teruggeschroefd. De VUVS is daarentegen altijd snel leverbaar.

Uitwisselbaar

Is de VUVS dan áltijd 1 op 1 uitwisselbaar met de MFH? Nee, in sommige situaties is inbouwen wat lastiger, omdat het gatenpatroon van de VUVS verschilt met de MFH. Daarentegen heeft de VUVS wel meer ventielfuncties en montagemogelijkheden. Bovendien is hij compacter ten opzichte van zijn voorganger.

Festo VUVS ventiel
Festo VUVS ventiel

Montagemogelijkheden

Festo levert voor de VUVS ook een compleet assortiment aan hulpstukken. Denk hierbij aan montageplaten, montagebeugels, basisplaten en dergelijke producten. Dit maakt het ventiel makkelijker om uit te breiden en het vergroot zijn veelzijdigheid ten opzichte van de MFH.

Voordelen VUVS:

  • Goedkoper
  • Meer montagemogelijkheden
  • Veelzijdiger
  • Makkelijk uitbreiden
  • Compacter

 

Nadelen VUVS:

  • Ander gatenpatroon. Het kan daardoor in sommige situaties wat lastiger zijn om een MFH ventiel 1 op 1 te vervangen.

 

Download: Korte informatie VUVS

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!