Festo VUVS-S magneetventiel

Geplaatst in: Festo, Pneumatiek

23 februari 2017

Het robuuste VUVS magneetventiel is een typisch Festo product: universeel inzetbaar, eenvoudig te monteren, een lange levensduur (kan tegen een stootje) en vele extra mogelijkheden door een uitgebreide range aan accessoires.

Uit voorraad leverbaar

Juist omdat dit type ventiel 80% van de automatiseringstoepassingen afdekt, kan Festo het in grote hoeveelheden produceren waardoor de kosten per component dalen en de ventielen eenvoudig altijd op voorraad zijn! Sterker nog, een levering binnen 24 uur is standaard.

Daarbij maakt Festo uitsluitend gebruik van bewezen technieken en materialen zodat het ventiel maximaal betrouwbaar kan worden ingezet. Kortom: maximale kwaliteit tegen een minimale prijs.

Festo VUVS-S magneetventiel
Festo VUVS-S magneetventiel

Kenmerken

Het VUVS-S magneetventiel is daarbij niet ‘zomaar’ een ventiel. Hij is geschikt voor toepassing in ruwe omgevingen door onder meer de beschermingsklasse IP65. Daarnaast is het hoge debiet opvallend te noemen én is hij door de beschikbaarheid van een brede range aan hulpmiddelen praktisch óveral te monteren. Adapterplaten, mogelijkheid tot aansluiting op metalen leidingen en schroeven die niet kunnen wegraken…. U noemt het maar. Tevens bestaat de mogelijkheid om het ventiel voorgeassembleerd te bestellen in combinatie met de manifold rail VTUS.

De Ventiel-familie is compleet

Op 10 februari is de VUVS-25-S aan het assortiment toegevoegd. Dit is het laatste robuuste ventiel dat de ventielfamilie van Festo compleet maakt.

 

Techniche specificaties

Ventielbreedte [mm] 20 25
Ventielfunctie 3/2, 5/2
Debiet [l/min] 550 1.000
Aansluiting pneumatisch G1/8 G1/4
Aansluiting elektrisch Form C

EN 175301

Form B2

EN 175301

Drukbereik [bar] 2 …8
Temperatuurbereik [°C] -5 – 50
Beschermingsklasse IP65
Download: Festo VUVS-S Series (pdf)

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!