Festo VUVG-S Magneetventiel

Geplaatst in: Festo, Pneumatiek

10 oktober 2016

Het VUVG magneetventiel is speciaal ontwikkeld om compact in te bouwen. Door toepassing van diverse slimme oplossingen is het ventiel bovendien eenvoudig te installeren. Zo is onder meer gebruik te maken van voorgeassembleerde kabels en connectoren, zijn de schroeven en afdichtingen geborgd en is een zogenaamde E-box beschikbaar. Deze ‘verbindingskit’ voorziet in diverse oplossingen om het ventiel eenvoudig in een willekeurig systeem te integreren.

Toepassingen

De verschillende eigenschappen – zoals het lage gewicht, de compacte bouwgrootte en verschillende drukzones – maken het ventiel geschikt voor snelle applicaties waar een hoog debiet en dito energiedichtheid is vereist. Bijvoorbeeld voor het assembleren van elektronica, in de voedingsmiddelenindustrie en de verpakkingsindustrie.

Het nieuwe Festo VUVG-S magneetventiel
Het nieuwe Festo VUVG-S magneetventiel

Daarbij heeft de gebruiker de mogelijkheid om deze variant toe te passen als inline ventiel, maar ook met meer exemplaren tegelijk te plaatsen op een subbase, waardoor een ventieleiland ontstaat. Het VUVG magneetventiel is bovendien beschikbaar als pneumatisch én elektrisch aangestuurde variant.

Techniche specificaties

Ventielbreedte [mm] 10 14
Ventielfunctie 2 x 3/2, 5/2
Debiet [l/min] 150, 360 660
Aansluiting pneumatisch M5, M7 G1/8
Drukbereik [bar] 1,5 …7
Temperatuurbereik [°C] -5 – 50
Beschermingsklasse IP40, IP65

 

 

Download: Festo VUVG (pdf)

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!