Festo VHEF handbediende ventielen

Geplaatst in: Festo

20 september 2018

Handbediende kleppen zijn de meest directe manier om een proces te regelen. Het is de meest pure manier om bewegingen in gang te zetten met pneumatiek. Een voeding en de werkleiding is voldoende voor het hele proces. Hiermee vervalt dus de noodzaak voor kabels en sensoren om de gewenste beweging te regelen. De bediende plunjer schakelt het ventiel en triggert de volgende stap in het proces. De nieuwe serie wordt geleverd met veel functies die direct in het veld kunnen worden gebruikt.

Inbouw

Niet alleen een simpele bediening, maar ook een eenvoudige inbouw. De nieuw generatie kenmerkt zich door een intuïtief concept wat zich makkelijk laat installeren.

In de praktijk

Een handbediend ventiel moet optimaal ontworpen zijn en bestand zijn tegen zware omstandigheden die in de praktijk kunnen voorkomen. U kunt op de VHEF-serie vertrouwen, zelfs onder extreme omstandigheden. De VHEF zorgt voor het soepel schakelen zonder uw budget onnodig te belasten.

Voordelen

  • Robuuste metalen behuizing
  • Ergonomisch
  • Betrouwbaar schakelen
  • Minimale bedieningskracht
  • Modern ontwerp

 

Download: Specificaties VHEF

Keuzehulp

De keuze van het juiste handventiel is afhankelijk van verschillende factoren en bewegingsfuncties. De VHEF biedt vele mogelijke oplossingen met verschillende bedieningshendels, zowel veer retour als meerstandenoplossing. Een handmatige bediening vanaf twee plaatsen aan de machine nodig? Bouw dan een hotelschakeling op met VHEF. Is het afvragen van de functiestand en vergrendeling belangrijk? Dan biedt de VHER goede mogelijkheden. Onderstaande download toont een overzicht van uitvoeringen in één tabel om snel tot de juiste keuze te komen.

Download: Keuzehandleiding

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!