Festo PUN-H-T transparante slang

Geplaatst in: Festo

5 februari 2018

Slangen zijn soms net ‘black boxes’. Wát gebeurt daarbinnen in die donkere tunnels eigenlijk met de perslucht? Om deze controle eenvoudig te kunnen uitvoeren, introduceert Festo een standaard serie slangen – de PUN-H-T – in verschillende kleuren én een transparante uitvoering. Monitoren was nog nooit zo makkelijk.

Slangen

Slangen zijn meer dan ‘accessoires’ in een pneumatisch systeem. Sterker nog: deze componenten zijn eigenlijk net zo belangrijk als het meest geavanceerde ventieleiland of de meest uitgebreide luchtverzorgingsunit. Zíj zijn immers verantwoordelijk voor een deugdelijk transport van het medium perslucht dat aan het einde van de reis nog van dezelfde uitstekende kwaliteit moet zijn als op het punt waar het werd gegenereerd.

Festo PUN-H-T in testopstelling

Bestand tegen hydrolyse

Om die reden ontwikkelde Festo de serie PUN-H-T slangen. Deze componenten zijn eenvoudig te monteren met behulp van QS push-in koppelingen en bestand tegen onder andere hydrolyse, UV-straling (zwarte uitvoering) en microben. Bovendien mogen ze in contact komen met water tot een temperatuur van 50 °C zonder kans op beschadiging. De verschillende eigenschappen maken de slangen geschikt voor toepassing in praktisch iedere omgeving en proces; ook wanneer het zeer vochtig is en zélfs in de voedingsmiddelenindustrie.

Transparant

Naast verschillende (transparante) kleuren zijn de slangen ook beschikbaar in een volledig transparante uitvoering. Dit biedt de gebruiker de mogelijkheid om een snelle visuele controle uit te voeren op de aanwezigheid van vaste deeltjes, vocht of olie in de perslucht. Easy monitoring…

Materiaal:
Diameter [mm]:
Kleuren:
Bedrijfsdruk [bar]:
Bedrijfstemperatuur [°C]:
Weerstand tegen chemicaliën:
Weerstand tegen hydrolyse:
Foodgrade:
Medium:
Polyurethaan
4, 6, 8, 10, 12
Blauw, zwart, groen, rood, geel, transparant
-0,95 … +10
-35 … +60
+
++
FDA gedocumenteerd materiaal
Perslucht, vacuüm, water

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!