Festo Luchtverzorgingsunit PCRP

Geplaatst in: Festo

16 september 2020

Extreme omstandigheden vragen om stoere componenten die bestand zijn tegen hoge en lage temperaturen, corrosieve omstandigheden en UV-straling. Precies voor deze omstandigheden is de luchtverzorgingsunit PCRP ontwikkeld. Speciaal geschikt voor buitentoepassingen biedt deze robuuste component grote volumestromen en een betrouwbarre drukregeling. De verzorgingsunit is daarbij veilig te gebruiken in ATEX 1/2/21/22 zones.

Download: Informatiefolder PCRP Luchtverzorgingsunit

Eigenschappen

De luchtverzorgingsunit PCRP integreert een filter en een drukregelaar in een roestvaststalen behuizing en binnenwerk. Dit materiaal is conform de NACE MR0175 wat betekent dat de component in hoge mate bestand is tegen corrosie; ook in omgevingen met zwavelwaterstof zoals deze voorkomen in de procesindustrie. Verder is hij bestand tegen temperaturen van -60 tot +80 °C en UV-straling. De functionele eigenschappen getuigen eveneens van hoge kwaliteit. Zo verwijdert het filter efficiënt kleine vuildeeltjes uit de perslucht terwijl de regelkarakteristiek slechts een minimale hysterese kent. De keuze bestaat uit twee drukregelbereiken: van 0,5 – 7 bar en 0,5 – 12 bar.

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Festo Luchtverzorgingsunit PCRP

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!