Festo DSBC cilinders

Geplaatst in: Festo

9 mei 2018

De cilinderserie DSBC is uitgebreid met verschillende functies en eigenschappen en hiermee geschikt voor het vervangen van de volledige DNC-serie. Kenmerkend is onder andere de beschikbare drooglooppakking die mogelijkheden biedt voor de meest uitdagende applicaties. Daarnaast voorzien de cilinders nog altijd in de tijdbesparende zelfinstellende demping PPS en bieden een extreem korte cyclustijd.

De DSBC-serie omvat een uitgebreide hoeveelheid modulaire opties en is hiermee af te stemmen op alle mogelijke situaties. Met de laatste aanvullingen ten aanzien van afmetingen en eigenschappen biedt Festo nu een volledige serie als vervanging voor de DNC-cilinderlijn.

Drooglooppakking

De DSBC-cilinders zijn door het relatief lage gewicht geschikt voor toepassing op bewegende componenten en machines. Daarbij is een groot aantal verschillende varianten samen te stellen door het combineren van de vele mogelijkheden en eigenschappen in de standaard serie. Bijvoorbeeld cilinders speciaal voor dynamische bewegingen of juist een constante, langzame loop.

De cilinder is de component die het werk moet verrichten onder alle omstandigheden. Om die reden is de DSBC-cilinder te combineren met vele afdichtingsmogelijkheden die de gewenste functie waarborgen. Eén hiervan is de drooglooppakking waarmee de ISO-cilinders ook te gebruiken zijn in de meest uitdagende omgevingen.

Behoud het goede

Uiteraard is het goede in alle opzichten behouden gebleven. Hiertoe behoort in elk geval de zelfinstellende pneumatische demping PPS. Deze – in eigen huis ontwikkelde – demping stelt zichzelf volledig automatisch in; afhankelijk van de belasting. Dit leidt tot belangrijke besparingen met betrekking tot de installatie- en montagetijd. Bovendien draagt de geoptimaliseerde demping gedurende het volledige productieproces bij aan een langere levensduur van de component.

Door de verschillende eigenschappen, de vele mogelijkheden en de modulaire bouw verhogen de standaard cilinders de flexibiliteit en procesbetrouwbaarheid en besparen tijd en kosten op het vlak van installatie en montage.

 

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Festo DSBC cilinders

Technische specificaties

Zuiger diameter [mm] 32 40 50 63 80 100 125
Pneumatische aansluiting G1/8 G1/4 G1/4 G3/8 G3/8 G1/2 G1/2
Slag [mm]  1 – 2800
Montage Via inwendige draad of accessoires
Dempingslengte [mm] 20 20 22 22 32 32 45
Positiedetectie Met benaderingsschakelaar

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!