DRVS draaicilinder met SRBS sensor

Geplaatst in: Festo, Pneumatiek

20 maart 2018

De draaicilinder DRVS concentreert zich op de kern: nauwkeurig en betrouwbaar draaien tegen lage kosten. Voor een hoge nauwkeurigheid en maximale flexibiliteit is hij te combineren met de SRBS contactloze positiesensor. Deze sensor is in een handomdraai te monteren en bovendien eenvoudig instelbaar. De combinatie bespaart de machinebouwer zowel tijd als kosten.

Draaibewegingen

Machines zitten er vol mee: draaibewegingen. Speciaal voor dit type beweging introduceert Festo de serie DRVS draaicilinders. Cilinders met een compact en eenvoudig design en uitstekende eigenschappen.

Koppel en draaihoek

Wat te denken van een laag gewicht en een koppel tot 20 Nm! Daarbij is hij eenvoudig in te bouwen met een draaihoek van 90, 180 of 270° of in te stellen door middel van de DADP-ES hoekinstelling.

Afbeelding Schipper Technische Groothandel DRVS draaicilinder met SRBS sensor

Positiesensor

Om te weten in welke stand de draaicilinder zich bevindt, zijn de componenten te combineren met de SRBS positiesensoren. Deze gesloten en ingekapselde sensoren zijn eveneens eenvoudig te monteren door ze op de voorbereide cilinder te schroeven. Daarbij is een willekeurig schakelpunt snel en makkelijk elektronisch in te stellen door middel van de teach in functie. Bovendien is slechts één kabel nodig voor twee schakelpunten. Door de contactloze werking is de sensor ongevoelig voor vuil.

De goede afscherming van de draaicilinder draagt tot slot bij aan lagere onderhoudskosten, een betrouwbare werking en een langere levensduur.

Unboxing Festo DRVS draaicilinder

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!