De wasserij van Ontplooj: sociaal en betrouwbaar

Geplaatst in: PBM, Werkkleding

1 november 2023

Soweco was 50 jaar lang een begrip in Almelo en omstreken. Door veranderingen in wetgeving konden bepaalde werkzaamheden niet meer worden uitgevoerd. Het roer moest dus om en het accent werd verlegd naar werken en ontwikkelen. Ontplooj werd geboren. Bert Hoekman maakte het allemaal mee.

Een passende werkplek

De werkleider valt met de deur in huis: “Ontplooj biedt een passende werkplek voor eenieder die het nodig heeft. Door goede begeleiding maken wij het mogelijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt  zo regulier mogelijk te laten werken. Daarbij doen we er alles aan om de doorstroming naar de ‘normale’ arbeidsmarkt te bevorderen.”

Ambitie

Met Ontplooj heeft Bert een ambitieuze missie, maar hij heeft hiervoor een ongekende drive. “Als werkleider ben ik goed in het coachen van medewerkers en het creëren van een prettige werksfeer, waarbij mijn medewerkers kunnen groeien en bloeien in hun werkzaamheden. Aandacht hebben voor alles en iedereen. Het is belangrijk om doelen te creëren en proberen om de medewerkers te ondersteunen, ontwikkelen en coachen geven mij de voldoening in de werkzaamheden. Ik ben resultaat gericht en ga bovendien een uitdaging niet uit de weg.”

Ik denk dat we ons inderdaad onderscheiden op het gebied van betrouwbaarheid. We wassen alles in porties, nooit kleding van meer dan één klant tegelijk. Dat beperkt onze foutmarge tot het minimale.

Bert Hoekman, Ontplooj

Afbeelding Schipper Technische Groothandel De wasserij van Ontplooj: sociaal en  betrouwbaar

Wasserij

Zo opperde hij een jaar of zeven geleden het idee om met een wasserij te beginnen. “Wij hebben werk nodig dat dichtbij de realiteit ligt. Een wasserij paste mijns inziens perfect in dat plaatje. Of ik er ervaring mee had? Nee, maar soms moet je gewoon met iets beginnen. Al doende leert men.”

Inmiddels werken er op de wasserij van Ontplooj tien vaste krachten. “Maar ’s middags lopen hier wel dertig tot veertig medewerkers. Na de middag komen er namelijk krachten uit de schoonmaak mee helpen als het schoonmaakwerk gedaan is.”

Dubbele winst

Er is dus meer dan voldoende capaciteit aanwezig. Bij Ontplooj kunnen ze tot wel 120 kilo was tegelijk draaien. Steeds meer bedrijven weten Bert te vinden voor de wasserij. Dennis Regts, specialist werkkleding, PBM en veiligheid bij Schipper, doet al enige tijd naar volledige tevredenheid een beroep op Ontplooj. “Wij leveren het totaalpakket. Dit betekent dat we niet enkel de werkkleding leveren, maar dat we ook wasservice bieden. Een tijd geleden zijn we met een kleine samenwerking begonnen, maar inmiddels heeft Ontplooj zich als een zeer betrouwbare partner bewezen. Ze doen de was van een flink aantal van onze relaties, waaronder ook van TMI (uit het vorige artikel, red.). Het is dubbele winst, want de was wordt goed geregeld en we scoren ook op het gebied van MVO.”

Maatwerk

Bert sluit zich hierbij aan. “Ik denk dat we ons inderdaad onderscheiden op het gebied van betrouwbaarheid. Daarnaast kunnen we maatwerk bieden. Kleding kan per persoon aangeleverd worden, in lockers worden terug gehangen, één of twee keer per week uitleveren, en ga zo maar door. Daarbij wassen we alles in porties, nooit kleding van meer dan één klant tegelijk. Dat beperkt onze foutmarge tot het minimale.”

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!