De rode draad

Geplaatst in: Klanten

9 juli 2019

“Schipper is de rode draad door mijn technische leven”, vertelt Richard Schothans. Sinds anderhalf jaar is hij manager techniek bij Dijkstra Plastics. In zijn carrière als techneut was hij werkzaam voor verschillende kunststof producenten in de regio. Bij al die bedrijven kon hij bouwen op de service van Schipper.

Emmers

Bij Dijkstra Plastics maken ze emmers. Hun product wordt met de grootste zorg geproduceerd, omdat een deel van hun producten ook in de food wordt gebruikt. Ze maken emmers voor de bekende Rinse appelstroop, tot emmers voor tegellijm. En eigenlijk alles wat daartussen zit. De emmers worden geproduceerd in alle denkbare soorten en maten. Daarbij kunnen ze worden bedrukt, of worden voorzien van in-mould-labeling (IML). De processen zijn grotendeels geautomatiseerd en gerobotiseerd.

Overname

Dijkstra Plastics nam enige tijd geleden het Almelose HK Plastics over. Het is nu Richard zijn taak om het beste uit beide bedrijven naar boven te halen, om dit vervolgens te standaardiseren. “Volgens mijn vrouw heb ik nu 28 dagen gewerkt zonder onderbreking”, vertelt hij met een knipoog. Op een serieuzere toon: “Maar dat is soms nodig, dat hoort bij het werk.”

Hoofdletter K

“Bij Dijkstra schrijven ze het woord ‘klant’ met hoofdletter K. Wij draaien altijd, het zijn harde werkers hier. Als een klant tijdens kerst in de problemen zit, dan blijft niemand thuis onder de kerstboom zitten.”

Het hele bedrijf is erop ingericht om binnen drie dagen te leveren, maar volgens Richard is dat vaak al binnen één dag. Het standaardiseren van processen moet ertoe leiden dat de klant nog sneller geholpen kan worden.

“Voor de grote klanten wordt er gewoon een extra matrijs gemaakt. Iedereen in de business weet wat dat kost, maar wij willen zoveel mogelijk risico’s uitsluiten. Ik denk dat Dijkstra daar uniek in is.”

Tienden van seconden

Tijdens een rondleiding door de productieruimtes laat Richard verschillende processen zien. Tot op de tiende van een seconde vertelt hij ons per machine hoe lang het duurt om een emmer te maken, te bedrukken of te voorzien van een label.

Hij kent de fabriek als zijn broekzak. Het is een moderne fabriek, maar Richard is nog niet tevreden. “We willen de capaciteit vergroten. Uiteraard moeten we ook blijven innoveren. Daarmee ben je nooit klaar.”

Breed en bereikbaar

“Ik doe niet voor niets al zolang zaken met Schipper. Jullie zitten niet stil, het pakket is in de afgelopen jaren enorm breed geworden. Daar verrassen jullie mij regelmatig mee. Het is bijvoorbeeld een enorme toegevoegde waarde dat jullie ook transportbanden op maat maken en monteren”, aldus Richard.

“Jullie zijn ook altijd bereikbaar. Niet alleen doordeweeks, maar ook in het weekend en ’s nachts. Bovendien hebben jullie een grote beschikbare voorraad. Vooral bij een bedrijf als Dijkstra zijn dat belangrijke voorwaarden. Het is voor ons ook erg handig dat jullie een vestiging in Almelo en in Haaksbergen hebben. Voor onze beide fabrieken zitten jullie op een steenworp afstand.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel De rode draad

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!