Blind vertrouwen in Eurol Specialty bij Europastry in Oldenzaal

Geplaatst in: Eurol

10 januari 2022

“Als je jouw merknaam op een Dakar truck durft te zetten, dan ben je wel zeker van je zaak als smeermiddelenfabrikant”, beweert Harry Nijkamp van Europastry. “Die smeermiddelen durf ik blind te gebruiken in de fabriek.” Niemand hoefde hem van de kwaliteit van Eurol Specialty te overtuigen. In de praktijk bleek de keuze voor Eurol Specialty ook juiste te zijn.

Snelheid en beschikbaarheid

“De voornaamste reden om over te stappen op Eurol was de beschikbaarheid en snelheid van leveren. Eurol zit in Nijverdal en Schipper heeft een vestiging om de hoek, we hoeven dus nooit lang op onze leveringen te wachten in deze regio”, vertelt Harry. “We reviseren hier preventief en we werken volgens het boekje, dus ik kan je zo niet vertellen of de effectieve standtijd van kettingen en lagers wordt verlengd. Ik heb er wel een heel goede indruk van en ik heb al met heel veel smeermiddelen gewerkt in mijn leven. Dat zegt in mijn ogen genoeg.”

Kritieke toepassingen

Bij Europastry in Oldenzaal worden inmiddels alle kritieke toepassingen gesmeerd met de vetten en oliën van Eurol Specialty. Ook maken ze gebruik van Eurol Swift Clean reinigers. “Bij ons zijn de rijskast en de vriezers kritieke toepassingen. Voor de kettingen gebruiken we Eurol Chain Lube S-AC 38 FD en voor de lagers Eurol CS2-103-FD. Dat bevalt goed. Met name de lagers hebben het zwaar te voortduren tijdens schoonmaakwerkzaamheden. Een slecht vet wordt zo uit een lager gespoeld. Dat is bij het Eurol Specialty smeervet niet het geval. De toepassingen hebben hier te maken met extreme temperaturen. In de rijskast is het 65 graden en in de vriezers -30.”

Afbeelding Schipper Technische Groothandel Blind vertrouwen in Eurol Specialty bij Europastry in Oldenzaal

Suiker

“Ik heb 26 jaar in de betonindustrie gewerkt. Daar hebben toepassingen te maken met zware omstandigheden, zoals zware belasting en stof, zand en cement. Met name cement is erg gevaarlijk voor lagers en kettingen. Bij Europastry is suiker een bedreiging. Het is fijner en scherper dan zand en als er vocht bijkomt, dan blijft het plakken. Gelukkig blijkt uit de praktijk dat de producten van Eurol ook met deze omstandigheden goed om kunnen gaan.”

Veiligheidsbladen

Als producent van voedingsmiddelen zitten er haken en ogen aan het gebruik van smeermiddelen. Alle smeermiddelen moeten voorzien zijn van InS H1 approvals. Producten met dit keurmerk zijn namelijk geschikt voor gebruik in toepassingen met incidenteel contact met voedingsmiddelen. “Voor ieder smeermiddel moeten we de documentatie intern op orde hebben. Dit gaat om zogenaamde veiligheidsbladen. Gelukkig worden deze door Eurol kant-en-klaar aangeleverd. Het is slechts een kwestie van een paar documenten vervangen in het systeem,” aldus Harry.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!