Bij Qizini is alles op orde dankzij Eurol Specialty

Geplaatst in:

31 januari 2022

“De training die we kregen van Eurol was erg verhelderend. Ik gebruik hun presentatie nog regelmatig om bepaalde zaken uit te leggen aan collega’s”, vertelt Roy Kleine. Als coördinator van de technische dienst is hij werkzaam bij Qizini in Losser. Een tijd geleden schakelde hij over op de smeermiddelen van Eurol Specialty. Daar hoorde vanzelfsprekend een stukje service bij in de vorm van een cursus. Smeren kun je leren!

Smeerplan

De technische dienst van Qizini bestaat uit drie storingsmonteurs en twee vaste onderhoudsmonteurs. Daarnaast worden er regelmatig technici ingehuurd om de planning rond te krijgen of om op te schalen. Roy: “Voor wat betreft smering houden we vast aan ons eigen smeerplan. Dit plan is gebaseerd op de eisen van machinebouwers en op onze eigen ervaring en waarnemingen. Met een goed smeerplan voorkom je onnodige uitval en onderhoud.”

De smeermiddelen van Eurol presteren gelukkig goed onder deze omstandigheden. Het smeervet spoelt niet uit de lagers en het versmeert niet.

Roy Kleine, Qizini

Documentatie

Qizini in Losser legt zich toe op het bereiden van ready to eat sandwiches, wraps en broodjes en ready to heat panini’s. Omdat het om verse producten gaat en omdat in het productieproces niet verhit wordt, hebben ze te maken met strenge hygiëne-eisen. “Voorheen hadden we een wildgroei aan smeermiddelen bij de technische dienst. Dat was vooral een probleem bij audits. Je moet dan natuurlijk wel de documentatie op orde hebben. Wij ondervonden hierbij problemen bij een aantal grote merken in de industrie, want die hadden nooit zoveel haast om de juiste documentatie aan te leveren. Bij Eurol is dit geen enkel probleem, we hebben de juiste veiligheidsbladen altijd snel in huis”, aldus Roy.

Schipper accountmanager Wim ter Keurs en Roy Kleine van Qizini
Schipper accountmanager Wim ter Keurs en Roy Kleine van Qizini

Nooit meer misgrijpen

Hij vervolgt zijn verhaal: “Bovendien wil je voorkomen dat er verkeerde smeermiddelen worden gebruikt in high care omgevingen. Daarom hebben we besloten om alleen nog maar smeermiddelen te gebruiken met een InS H1/NSF H1 keurmerk, ook buiten de productieomgeving. De producten van Eurol Specialty lenen zich hier natuurlijk uitstekend voor. Hierdoor grijpen we nooit mis.”

Intensieve reiniging

Ondanks dat toepassingen bij Qizini niet hebben te maken met extreme temperaturen en hoge belasting, wordt er veel gevraagd van smeermiddelen. “Het is tussen de 3 en 10 graden in de productie omgeving, dus dat is niet zo spannend. Echter wordt er iedere dag intensief schoongemaakt. Dan wordt er veel water gebruikt voor een grondige reiniging. Er is dan altijd een risico dat er smeervet uit lagers wordt gespoeld. Ook wordt er met chemicaliën gereinigd. De smeermiddelen van Eurol presteren gelukkig goed onder deze omstandigheden. Het smeervet spoelt niet uit de lagers en het versmeert niet.”

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit onze sector en ons aanbod? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!